Ja ze swej strony też dziękuję Niebieskim za ten mecz i to zwycięstwo.Mogło by się wydawać że nie ma co robić rabanu z pokonania ostatniej drużyny w tabeli ale pochwalić zwycięzców i to ogromnie trzeba!!!Myślałem że mecz może być trudniejszy od tego pucharowego a nożownicy się bardziej zmobilizują.Jak widać magia i kunszt trenerski Waldka Fornalika zrobiły swoje.Nawet z ostatnią drużyną trzeba pokazać chęć do gry i to w zespole Ruchu mi się podobało.Akcje przeprowadzane prawą stroną "palce lizać". Drużyna chciała i wygrała po prostu.Każdemu zawodnikowi Niebieskiej drużyny dziękuję za jakość,styl i wynik końcowy.Dzięki zwycięstwu weekend jest udany
Co do opisywania przez jednych czy drugich sytuacji finansowej na Cichej 6.Moim zdaniem zarząd Ruchu "dostał kolejną możliwość" na zastanowienie się razem z władzami Chorzowa nad przyszłością Ruchu.Pismakom cholernie nie po drodze że Ruch jest na trzecim miejscu i przeszkadza bogaczom.Dlatego cała ta nagonka.Z jednej strony działacze muszą wiedzieć że są temu częściowo winni.Trzeba się wziąć w garść bo jakiś upośledzony pismak bez zastanowienia podetrze swój tyłek Ruchem."Niestety" ale zarządowi trzeba na poważnie myśleć o Niebieskich i ich przyszłości.Dobra postawa Ruchu i miejsce w tabeli trzeba to głośno powiedzieć,wprowadziły sporo zamieszania wśród dziennikarzy,najbogatszych klubów.Nie ma innej opcji jak walka o jak najwyższe miejsce w tabeli i lepszą przyszłość na Cichej 6.
Serdecznie pozdrawiam mojego kumpla który nie mógł być na meczu z pasami ale odpisał mi takiego sms-a:
"Dzięki za sms,tak trzymać,Ruch jest wielki."