Byli gracze
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Te Lech niby zaś konczy kariera? Ciekawe kto tera go od tego odwiedzie?
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.
-
- Kontakt:
http://sport.onet.pl/74325,1248759,2001 ... omosc.html
jakby nie bylo o naszym bylym pilkarzu... dobrze, ze odszedl bo bylibymy posmiewiskiem jakby zostol
ps. czemu nie ma w tym artykule zadnej wypowiedzi osoby z Ruchu? bo.. pewnie nie miol nawet sie kto wypowiedziec
jakby nie bylo o naszym bylym pilkarzu... dobrze, ze odszedl bo bylibymy posmiewiskiem jakby zostol
ps. czemu nie ma w tym artykule zadnej wypowiedzi osoby z Ruchu? bo.. pewnie nie miol nawet sie kto wypowiedziec

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Radek Gilewicz po benefisie w Tychach:
http://sportslaski.pl/blog.php?id=14Pożegnałem wszystko co związane z GKS Tychy. Już nigdy w życiu nie zagram w koszulce z emblematem GKS-u Tychy, nie przyznam się, że jestem wychowankiem tego klubu. To moja reakcja na zbojkotowanie przez tyskich kibiców mojego zakończenia kariery i pożegnalnego meczu, na który zaprosiłem największe gwiazdy polskiej i europejskiej piłki. Jak się później dowiedziałem - powodem bojkotu był fakt, że byłem przez rok zawodnikiem... Ruchu Chorzów.
By było weselej, na moim benefisowym meczu pojawili się przedstawiciele "Niebieskich" i wręczyli mi okolicznościową plakietkę (patrz zdjęcie). Dziękuję za to kibicom Ruchu, od czerwca mówię wszystkim, że jestem wychowankiem chorzowskiego klubu. Z tego powodu byłem obrażany, lżony na forach internetowych tyskiego klubu. Dlatego w tym miejscu mogę przekazać: Tychy - skoro nie przyszliście zobaczyć w akcji Jurka Dudka, czy Kuby Błaszczykowskiego, to widocznie zasługujcie tylko i wyłącznie na oglądanie III-ligowych kopaczy. Gratuluję panowie.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pogoń Szczecin - GKS Katowice bramka na 1:0 autorstwa Piotra Petasza
Z relacji w sportowych faktach:
7 Gabriel Nowak przeciął groźne dośrodkowanie Petasza z lewej strony boiska.
19 Strzał Petasza z rzutu wolnego z 35 metrów został zablokowany, ale świetną dobitką z 22 metrów popisał się Parzy. Gorczyca interweniował z kłopotami.
33 Potężny strzał Petasza z rzutu wolnego - po rykoszecie piłka wyszła na rzut rożny.
61 Mogło być 1:0 dla Pogoni! Potężny strzał z 35 metrów oddał Petasz i Gorczyca interweniował z najwyższym trudem.
64 GOL! 1:0 dla Pogoni! Kolejny strzał z rzutu wolnego Petasza i tym razem piłka wpadła już do siatki. Gorczyca nie miał żadnych szans na skuteczną interwencję.
Wyleczył się z sodówki, czy w Szczecinie mają lepiej dopasowane koszulki ?
19 Strzał Petasza z rzutu wolnego z 35 metrów został zablokowany, ale świetną dobitką z 22 metrów popisał się Parzy. Gorczyca interweniował z kłopotami.
33 Potężny strzał Petasza z rzutu wolnego - po rykoszecie piłka wyszła na rzut rożny.
61 Mogło być 1:0 dla Pogoni! Potężny strzał z 35 metrów oddał Petasz i Gorczyca interweniował z najwyższym trudem.
64 GOL! 1:0 dla Pogoni! Kolejny strzał z rzutu wolnego Petasza i tym razem piłka wpadła już do siatki. Gorczyca nie miał żadnych szans na skuteczną interwencję.

[size=150][color=blue][b]INO RUCH[/b][/color][/size]
-
ta brama faktycznie stadiony światamrad72 pisze:Pogoń Szczecin - GKS Katowice bramka na 1:0 autorstwa Piotra Petasza
P.S Pogon ma koszulki z Nike wiec kto wie

Ostatnio zmieniony 1 sie 2009, o 22:35 przez Roni2580, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt: