Letnie transfery....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#106 Post autor: Simone » 27 maja 2007, o 00:14

Po dzisiejszym meczu mamy juz napewno 2 miejsce wiec nic nam awansu nie odbierze ...

Pojawia sie jednak problem poniewaz oto pilkarze , ktorzy sa w stanie moim zdaniem sprostac OE ...

Baran , Nykiel , Pulkowski , byc moze Ludzinski , byc moze Adamski choc ostatnio gra bardzo dobrze , Grzyb , Mikulenas , Janoszka , Cwielong , Sokolowski , byc moze Domzalski i byc moze Makuch choc gdzies przepadl :shock:

Bramkarzy nie licze bo byc moze wszyscy a dwoch napewno

Tylko z tego grona Miki i Grzyb sa u schylku kariery a Sokol najprawdopodobniej odejdzie

Odejdzie tez byc moze Cwielong

Zostaje wiec w najgorszym wariancie 4 perspektywicznych zawodnikow ktorzy w OE gwarantuja niezly poziom , w najlepszym 8

Jest to jakis problem

Priorytetem dla zarzadu jest przedluzenie kontraktow (podpisanie najlepiej 5 letnich) z Nykielem , Baranem i Janoszka Jezeli zostanie to rowniez z Cwielongiem

Potrzebujemy wzmocnien w obronie ( i to min 4 zawodnikow ) oraz w pomocy mniej wiecej tyle samo ( 2 skrzydlowych i dwoch srodkowych pomocnikow na juz do gry )

Rozstalbym sie jak najszybciej z : Bonkiem , Jakubowskim i Jikia Zawodnicy w tym wieku powinni albo ciagnac gre albo nie byc w kadrze chorzowskiego Ruchu

Mam nadzieje ze zarzad czyni starania o nowych zawodnikow bo oczekuje udanego pierwszego sezonu w OE po awansie
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, o 11:08 przez Simone, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#107 Post autor: fRyta » 27 maja 2007, o 10:55

Aleksander - niezły typowy średniak, stzrela kilka goli w sezonie
A to dobre :lol: :lol: :lol:

Do odstrzału:
-Bonk
-Misiura
-Jezierski

Ten Sokolenko z Łęcznej chyba nie jest taki zły.
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

Pavlique
Kontakt:

#108 Post autor: Pavlique » 27 maja 2007, o 11:37

Doświadczenia z grajkami ruskimi momy niyszczególne - np Kononow...; nom przede wszyskim cza chiopa do środka pomocy bo Pulo wczora groł żałośnie... łon ni ma chop łod ciongniynci gry... do tego na łoborna dwóch dobrych stoprów i na atak jedengo chopa
Pzodr
I'm a man who walks alone

Murzyn

#109 Post autor: Murzyn » 28 maja 2007, o 13:06

Blue-White..... pisze:Podobnie mysla o Podgorskim i wydaje mi sie ze tylem gry przypomino Pepka , o Witkowskim Z Gornika juz pisołem wczesniej i Taki blondyn z Gornika Polkowice mozliwe ze to ten Rybski za kozdym razem jak pokazywali szpile Polkowic to chop sie wyrożniol ale my raczej muszymy szukac chopow z karta w rece Murzyn bez obrazy ale Najbardziej mi sie chce smioc jak napisołes o Chinyama z Groclinu nie wydaje mi sie zeby takiego zawodnika zostawili i nie podpisali z nim kontraktu kiedys onim czytołem ze chop mo papiery na gra i to sie potwierdzo ......pozdro
Napisałem, ze z tego co wiem to i co pisze na necie to niewiadomo czy Groclin przedłuzy z Chinyama kontrakt, bo w rubryce transfery na 90minut.pl wciaz jest napisane, ze najprawdopodobniej ten czarnoskóry piłkarz powróci do Zimbabwe, a tak jak napisałes facet rzeczywiscie moze sie rozwinac w bardzo dobrego piłkarza chyba,z e pojdzie w slady innych czarnoskórych którzy mieli byc "gwiazdami" polskiej ligi.

Teraz kilka słów do slavo---
po pierwsze --podałem zawodników którzych sznase na przyjscie do Ruchu sa realne bo z tego co widze to ty chciałbys zaraz sciagnac najwieksze gwiazdy ligi takie jak np. Garguła, Nowak z BOTu, moze jeszcze Iwanski, Łobodzinski i Chałbinski przyjda.

Co do Wojciechowskiego i Joao Paulo to napisałem, ze w Cracovii narazie im nie idzie ale ciagla sa to młodzi perspektywiczni gracze, lepszy z tej dwójki jest Wojciechowski i nie wiem jak co to wytłumaczyc ale zanim poszedł do Cracovii był podstawowym zawodnikiem w Górniku.

Bednarz i Seweryn-nie mamy o czym dyskutowac bo ty chyba opierasz sie tylko na tym, ze maja za soba pzreszłosc w Górniku, widac nie umiesz dopuscic do siebie mysli, ze mozna wziasc z Górnika faceta który umie grac w piłke.
Moze i Seweryn leczy kontuzje ale gdy gra to z pewnoscia jest najlepszy a co do Bednaraz to chyba widziałes tylko mecz w Płockiem, wiec nie mamy o czym dyskutowac.

Aleksander--mimo, ze wg ciebie jest niewypałem to i tak upieram sie przy tym, ze byłby wzmocnieniem ale ty widocznie nie rozrózniasz pomiedzy I i II liga i myslisz, ze jak ktos gra dobrze na zapleczu ekstraklasy to od razu ebdzie gwaizda OE.

Owczarek--fakt ostatnio wiecej w klinikach niz na boisku ale w koncu ta passa musi sie skonczyc a wtedy bedzie grał na naprawde wysokim poziomie

Rybski--jesli widziałes jakiekolwiek mecze z jego udziałem i dalej twierdzisz, ze ta runda była słaba w jego wykonaniu to albo jestes slepy albo nienormalny, jeden z lepszych zawodników w Polkowicach, dzieki niemu Górnik odniosł kilka cennych zwyciestw jak chociazby z Jagą.

Goncerz--i znów płacz, ze z Zabrza, az tak cie to boli???w dzisiejszych czasach to nic dziwnego, ze zawodnicy przechodza pomiedzy znienawidzonymi klubami, pozatym chłopak rocznik 88 i nawet jesli sie nie sprawdzi to duzo na nim nie stracimy.

Pronaj i Kozik--nie wiesz po co nam bramkarze?A jak Nowak odejdzie to staniesz na bramce??

Rozmus-- Mężyk napewno bedzie miał oferty z bogatszych klubów i tam odejdzie, jesli wogóle sie na to zdecyduje, a Rozmus nadaje sie do gry w Ruchu

Pach--i znów zawisc w tobie, co z tego, ze gra w Sosnowcu, z tego co rozumiem to ty wolałbys grac za nieporównywalnie nizsza kase ale nie "zhanbic" sie gra w Sosnowcu.
To jest normalny zawód dziecko i grasz tam gdzie ci wiecej płaca.

Pozdrawiam i zmien troszke tok myslenia ;-)

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#110 Post autor: L.G » 28 maja 2007, o 13:36

Murzyn jak mosz kasa żeby tym łamagom płacić to ich pozatruydniej, jak niy mosz to zrob nom wszyskim łaska i poczytej sobie na innych forach co o tych twoich gwiazdach sondzom ci co ich łogladają na codziyń
Najbardziej brakuje bramkostrzelnego napastnika , taki Aleksander to dramat

Ja apeluję:
Arek Aleksander to wymarzony środkowy obrońca-sprawdzić go w Lubinie przynajmniej samobuja nie je***e ....

Arkadiusz Aleksander-do widzenia

Dla mnie największy niewypał(transfer) całego sezonu to Aleksander ,ku*** toż to jakieś dziwactwo, kto wogóle w Widzewie podjął decyzję o tym żeby ten człowiek do Nas przyszedł? Probierz?

Aleksander.....idź pan w ch** w pi*** jak najdalej stąd...kibice górnika mieli racje zlewajac sie z nas ze go zatrudniaja, i piszac ze 4 gole jakie zdobyl u nich to w wiekszosci przypadek albo strzal na pustą brame...no ale u nas nawet na pusta bramke nie potrafi, bo jak nazwac sytuacje gdzie bramkarz przeciwnikow jest "polozony" a on z 6 metrow trafia OBOK bramki??????????? człowiek bez przyszlosci, wy***ac jak szybko sie da......

to tylko kilka opinii z forum obecnie niystety niyzbyt piłkarsko silnego Widzewa, no moze zadosz sie trud i znojdziesz choć tyla pozytywnych
dla ułatwiynia dodom, że Widzew gro w I lidze

tak samo byłbych wdziynczny jakeś pozytywne cytaty na tymat Bednarza, Seweryna ( z zeszły rundy), Goncerza, Owczarka.

Zaś te Rozmusy, Rybske i im podobne obiezyświaty wcale niy som lepsze od Brzozy, Sobiecha, Haftkowskego czy nawet Misiury

i zapamiyntej sie jedno, Murzin - niy przechodzi sie z Lecha do Legii, z Widzewa do Legii ... i niy wybiero sie oferty Zagłymbia jak sie mo oferta z Ruchu ... ale to do ciebie zbyt trudne pojyncie

Murzin, ty niy zmiyniej toku rozumowanio, ty zacznij myśleć skoro Jikija nic ci niy doł do myślynio !
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#111 Post autor: RadiatoR » 29 maja 2007, o 13:16

Simone pisze:Potrzebujemy wzmocnien w obronie ( i to min 4 zawodnikow ) oraz w pomocy mniej wiecej tyle samo ( 2 skrzydlowych i dwoch srodkowych pomocnikow na juz do gry )
Tu akurat sie nie zgodze, jestem przeciwny sprowadzaniu 6-8 srednich zawodnikow (na 6-8 DOBRYCH nas nie stac). Zamiast nich proponuje 2-3 DOBRYCH, ktorzy od razu wskocza do pierwszej 11 i beda stanowili o sile tego zespolu. Jak to juz ktos wczesniej napisal najbardziej potrzebujemy kreatywnego srodkowego ofensywnego pomocnika (jakis nowy Iwanski czy Gargula) i na nim bym nie oszczedzal (mysle ze juz nie bedziemy brac pilkarzy z kartami w rece skoro Klimek mowi otwarcie o miejscu w czolowce). Poza tym przydal by sie jeden ale konkretny, bramkostrzelny, nie czekajacy 7 kolejek na swoja pierwsza bramke napastnik (cos a`la Piechna) i jeden srodkowy obronca. Jesli natomiast rozpatrywac pilkarzy z kartami na rece to poza wymienionymi pozycjami potrzebny bedzie jeszcze skrzydlowy na lewa strone.
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#112 Post autor: spyru » 29 maja 2007, o 13:34

Wg mnie potrzeba wzmocnien w środku obrony, pomocy i ataku.
Boki mamy stosunkowo mocne - Makuch, Nykiel, Grzyb, Osiński, Domżalski, Łudzinski, Jakubowski, Janoszka. Odejdą zapewne Sokołowski i Cwielong. Do tego pewnie zostaną Adamski, Klaczka, Pulkowski, Baran, Miki, może Jezierski + bramkarze i młodzi.
Jak dla mnie do odstrzału Bonk, Jikia, Misura. Wiec widziałbym 4-5 nowych zawodników na środkowe pozycje - jeden stoper, 2 środkowych pomocników, jeden napastnik + ewentualnie lewoskrzydłowy i powninno być ok :)

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#113 Post autor: L.G » 29 maja 2007, o 13:39

Moja propozycja - Grzyb - jeszcze mody, perspektywiczny, ambitny pomocnik
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Blue-White.....
Kontakt:

#114 Post autor: Blue-White..... » 29 maja 2007, o 19:56

Moze by sie zainteresowac Patrykiem Rachwałem konczy mu sie kontrakt z Wisła P.

http://www.90minut.pl/news.php?id=563208
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

BluR
Kontakt:

#115 Post autor: BluR » 30 maja 2007, o 11:13

Do pomocy (na środek lub na skrzydło) jeśli Sokół odejdzie, a Bonka się pozbędziemy - proponuję na powrót Foszmańczyka. Chłopak zrobił duże postępy w Jastrzębiu (awans do 2 ligi jako podstawowy zawodnik, sporo dobrych not w Sporcie za występy) no i jak by nie było - nasz.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: grzej » 30 maja 2007, o 22:50

Tylko jak mnie pamiec nie myli Fosie konczy sie kontrakt 30 czerwca

Blue-White.....
Kontakt:

#117 Post autor: Blue-White..... » 31 maja 2007, o 20:01

Jo jestech in ciekaw czy tera Żabole nie byda chcieli kupic PEPKA odnoos..? ale mysla ze on mo Gowa Na karku i cos tam myśli co go czeko.? bo jak by podpisol z nimi kontrakt to chyba nie miol by lekkiego zycia w chorzowie nie godom o sobie bo dobrze go znom grali my w jednej duzynie ale wiem jacy sa nasi kibole....np. kiedys Śrutwa ale chyba mu wszyscy wybaczyli...chociasz moze i sie myla co do PEPKA i do naszych kibicow....
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#118 Post autor: Simone » 31 maja 2007, o 20:06

ku*** ludzie ogarnijcie sie i nie piszcie w kazdym temacie o Zabolach ...

My tez mamy sponsorow a to slowa Klimka " Ruch bedzie walczyl o mistrzostwo Polski " i jestem pewien ze mimo iz troche to potrwa slowa dotrzyma

Jak sie chcecie czyms marwtic to proponuje stadionem

Co do Pepka to ani on nie bedzie chcial grac w Zabrzu ani Ruch by go tam nie sprzedal napewno

Zreszta oni sprowadzaja 35 letniego Hajte i Witkowskiego z karta na rece wiec o czym my mowimy ...

Paweł 19R20
Kontakt:

#119 Post autor: Paweł 19R20 » 31 maja 2007, o 20:07

Marcin Nowak (Widzew Łódź) i Nikola Mijailović (Wisła Krk) są wystawieni na sprzedaż oraz Rachwał, Belada i Gedeon (Petra) ... hmmm ?

może ten Gedeon to nie był by zły pomysł ? bo na Rachwała to chyba nie ma co liczyć ?

Blue-White.....
Kontakt:

#120 Post autor: Blue-White..... » 31 maja 2007, o 20:14

z tego co wiem to Hajto mo wazny kontrakt z Łks....

a moze kogos z Zawiszy tam tyz maja dobrych grajkow ale narazie chyba nie ma oczym jescze pisac momy jescze 2 szpile sezon sie jeszcze nie skonczył...

Zablokowany