Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1021 Post autor: jajo » 17 paź 2006, o 15:26

z tego co wiem Klicki w Kielcach nowego stadionu nie wybudowal. A zawarl cos w rodzaju umowy: zbudujcie mi stadion, ja zbuduje silny klub
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Stona
Kontakt:

#1022 Post autor: Stona » 17 paź 2006, o 15:48

los_madeyos pisze: Narazie chodźmy wszyscy na mecze, dopingujmy, i niech Ruch spookojnie awansuje, a potem spokojnie utrzyma się w pierwszej lidze.

Pozdrawiam
przypominom ze w OE chcac miec licencje trzeba miec podgrzewana murawe. W tej chwili nie widza zeby sie cos robilo w tej sprawie, tymbardziej ze koszt to pare milionow zlotych i to trzeba zaplanowac w budzecie miasta z wiekszym wyprzedzeniem, murawy takiej nie zrobi sie w dwa tydnie...bydymy plakac jak awansujemy, bo niy bydymy mieli kaj grac. Bydymy sie potym włuczyć po Wodzisławiach czy innych wiochach wynajmujac stadion
za Tobą pójde w ogień, wode..

los_madeyos

#1023 Post autor: los_madeyos » 17 paź 2006, o 17:47

jajo pisze:z tego co wiem Klicki w Kielcach nowego stadionu nie wybudowal. A zawarl cos w rodzaju umowy: zbudujcie mi stadion, ja zbuduje silny klub
Może i to fakt, ale i tak sprowadza się to do jednego - bez niego by tego stadionu nie mieli, bo nie byłoby silnego klubu, który mógłby z taką propozycją wyjść.

los_madeyos

#1024 Post autor: los_madeyos » 17 paź 2006, o 17:52

Stona pisze:
los_madeyos pisze: Narazie chodźmy wszyscy na mecze, dopingujmy, i niech Ruch spookojnie awansuje, a potem spokojnie utrzyma się w pierwszej lidze.

Pozdrawiam
przypominom ze w OE chcac miec licencje trzeba miec podgrzewana murawe. W tej chwili nie widza zeby sie cos robilo w tej sprawie, tymbardziej ze koszt to pare milionow zlotych i to trzeba zaplanowac w budzecie miasta z wiekszym wyprzedzeniem, murawy takiej nie zrobi sie w dwa tydnie...bydymy plakac jak awansujemy, bo niy bydymy mieli kaj grac. Bydymy sie potym włuczyć po Wodzisławiach czy innych wiochach wynajmujac stadion

Tutaj sie niestety trzeba zgodzić, Wisła Płock zrobiła podgrzewaną murawę w try-miga, ale wiemy ile oni mają kasy. Tylko wiesz Stona, mi chodziło o to, zeby "nie chwalić dnia przed zachodem słońca". Przychodźmy i dopingujmy, róbmy dalej taką atmosferę jaka jest. Bo miasto moze powiedzieć że wyskoka frekwencja była na najlepszych meczach z Zawiszą i Jagiellonią. I ja też sie obawiam, że poza meczami z Zagłeębiem Sosnowiec, czy Polonia Bytom, może na Górnik Polkowice będzie full stadion, a na ersztę po 6 tysięcy. Obym się mylił.

SODA

#1025 Post autor: SODA » 17 paź 2006, o 18:56

nawet jak wejdziemy (zeby nie zapeszac) to Kopel obiecal ze murawa bedzie zrobiona , a ze po awansie maja chyba
pol roku karecji to w budzecie miasta na r.2008 murawa bedzie zrobiona na wiosna

Halemba2
Kontakt:

#1026 Post autor: Halemba2 » 19 paź 2006, o 15:50

W dzisiejszym "sporcie" jest artykuł "sen o stadionie" wypowiada sie w nim viceprezydent miasta , kibic Ruchu , że powoli myśli o noewym stadionie ale z góry zaznaczył ze dopiero po wyborach bo niechce aby to był punkt wyborczy. Stadion miałby być zaraz za trybuną gdzie mamy bosiko trenningowe , niby w okolicach 20tys pojemnosci.

arcio
Kontakt:

#1027 Post autor: arcio » 19 paź 2006, o 15:54

Halemba2 pisze:W dzisiejszym "sporcie" jest artykuł "sen o stadionie" wypowiada sie w nim viceprezydent miasta , kibic Ruchu , że powoli myśli o noewym stadionie ale z góry zaznaczył ze dopiero po wyborach bo niechce aby to był punkt wyborczy. Stadion miałby być zaraz za trybuną gdzie mamy bosiko trenningowe , niby w okolicach 20tys pojemnosci.
możesz sam wrzucić np zeskanowany ten artykuł?
nie byda przeca kupowac sportu dla jednego artykułu 8)
nigdy nie jest za późno

bolo23

#1028 Post autor: bolo23 » 19 paź 2006, o 16:04

Halemba2 pisze:W dzisiejszym "sporcie" jest artykuł "sen o stadionie" wypowiada sie w nim viceprezydent miasta , kibic Ruchu , że powoli myśli o noewym stadionie ale z góry zaznaczył ze dopiero po wyborach bo niechce aby to był punkt wyborczy. Stadion miałby być zaraz za trybuną gdzie mamy bosiko trenningowe , niby w okolicach 20tys pojemnosci.
no to wylazi ze gynau jak jo proponowol...
ale pozyjemy to zoboczymy co i jak

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#1029 Post autor: radzion » 19 paź 2006, o 16:20

bolo23 pisze:
no to wylazi ze gynau jak jo proponowol...
ale pozyjemy to zoboczymy co i jak
dopiero chce godac po wybora ch?hmm to czemu juz o tym wspomniol? chwyt przedwyborczy a coniektorzy juz sie daja na to lapac

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1030 Post autor: spyru » 19 paź 2006, o 16:32

Ja jestem tak zrozpaczony jak patrze na nasz stadion, że już nawet nie staram sie na takie informacje nie łapać. Bo chce w to wierzyć, mimo tego że wiem że nic sie nie zmieni. Najgorzej jest stracić nadzieje 8)
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

bogas1985

#1031 Post autor: bogas1985 » 19 paź 2006, o 16:35

radzion pisze:dopiero chce godac po wybora ch?hmm to czemu juz o tym wspomniol? chwyt przedwyborczy a coniektorzy juz sie daja na to lapac
Troszke wiecej optymizmu. J

@arcio
W sumie pisało o fenomenie ślaskiej publiczności. Że jest zapotrzebowanie na piłkę. Że stadion ma powstac w miejsce boiska bocznego. Pisali też o wymogi, który wejdzie od 2009 roku (tzn. min. 15-tysieczny stadion dla miast pow. 100 tys). I ze stadion mialby miescic okolo 20 000. W przyszlym roku mialyby powstac projekty i mialby byc wykonany przetarg. Jako przyklad podaja Kielce. Vice-Prezydent Chorzowa wspominał że jest możliwośc grania na Śląskim ale Ruch potrzebuje własnego stadionu. Było coś o prowizorce wykonywanej przez Kopla na Cichej 6 i że takie działanie na dłuższą mete nie ma sensu. No i że przede wszystkim koszty w 70% ma pokryć UE, w 10% budżet Państwa a w 20% miasto.

los_madeyos

#1032 Post autor: los_madeyos » 19 paź 2006, o 16:46

taaa, nieźle sie kolo wycwanił :shock: : "powoli myśli o noewym stadionie ale z góry zaznaczył ze dopiero po wyborach bo niechce aby to był punkt wyborczy". Czyli luźna sugestia, zeby na niego głosowac, ale jak go wybierzemy a on nic nie zrobi to przeciez nic sie nie stanie, bo nic w trakcie kampanii wyborczej nic nie obiecywal :lol:

A swoja droga jak on sie nazywa??? I dobry pomysl Arcia - jak mozesz to zeskanuj

Pozdrawiam

los_madeyos

#1033 Post autor: los_madeyos » 19 paź 2006, o 16:48

a jestem ciekaw jak wygladaja sektory 8 i 9. I czy podjazd juz skonczyli. Moze do konca rundy skoncza

Panewniki
Kontakt:

#1034 Post autor: Panewniki » 19 paź 2006, o 16:58

No to glosowac na niego :!: :twisted:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

rumcajs_79
Kontakt:

#1035 Post autor: rumcajs_79 » 19 paź 2006, o 17:26

ale zabole tyz niemajom murawy podgrzewanej i bydom im robic to tera!jo by sie o ta murawa najmniej martwil bo napewno jak bydzie awans to problym odrazu sie rozwiaze!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Zablokowany