[8 kolejka] Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław, 22.09.13; 15:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
cheapgun
Kontakt:

Re: [8 kolejka] Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław, 22.09.13; 15:3

#151 Post autor: cheapgun » 23 wrz 2013, o 20:59

Ozor pisze:Widzisz jajo on ma zawsze luz ,chodzi jak by grał z murzynami w NBA taki elastyczny ;) , zresztą kto tego luzu nie ma chyba tylko kibice którzy bardzo emocjonalnie podchodzą do wyników naszego klubu, nas nie stać aby czekać jak zatrybi, ktoś te bramki musi strzelać już , natychmiast, jednym słowem potrzebujemy gotowego zawodnika do ataku takiego co da powiedzmy 10 bramek w sezonie minimum.
Dla przykładu podam ci że czekam aż talent jednego z nich rozbłyśnie zgodnie z zapowiedziami fachowców (coraz mniej jednak ich zostało)a jest coraz gorzej.
Albo ktoś potrafi albo i nie ,jak ktoś kiedyś grał w piłkę to wie że są zawodnicy których zwą mistrzami treningów , na nich czarują jednak jak przychodzi mecz nic już z tego nie wychodzi tak było jest i będzie.

Albo piłkarz jest kompletny w wieku powiedzmy 22 lat albo nie jest, tu w parze musi isc psychika i umiejętności czysto piłkarskie.
Głaskanie ich po głowach nic tu nie pomoże tylko utwierdzi galerianki w tym że idą słuszną drogą od przelewu do przelewu z torebką pod pachą.
Inna sprawa jaki udział w tym wszystkim miał Jacuś... Czas pokaże
Kotlet pisze:
sebaro pisze: Abstrahując od gorszej gry ostatnio Jankesa to "wyczyny" Grzesia wołają o pomstę do nieba.
Gdy ci ludzie pisali to samo o Kamińskim to jakoś byłeś ślepy ??
Też się wkurwiałem za tą sete, ale trzeba wierzyć w chłopaka, może sie odblokuje. Nikogo innego i tak nie mamy.
Żartujesz? Obecnie mamy bodajże 5 tormanów w klubie :zdegustowany:
Niebieski Chropaczów

sebaro
Kontakt:

#152 Post autor: sebaro » 23 wrz 2013, o 21:13

jajo pisze:Kuświk nawet nie ma takiej złej techniki. Ze Śląskiem raz ładnie minął od strony "prostej" wychodząc z kontrą, raz ładnie zgrał klepkę z Włodyką. Wielu ludzi co się naprawdę na piłce znają mówi, że ten chłopak ma papiery na granie, tylko musi się odblokować w głowie. Zamiast szydery akurat jemu pomoże wsparcie. Byłem na treningu i luz na przedderbowym i luz z jakim sobie wtedy poczynał, dokładnie to potwierdzał.
Ludzie, Wy później czytacie co piszecie? :przestraszony:
jajo pisze:Ze Śląskiem raz ładnie minął od strony "prostej" wychodząc z kontrą, raz ładnie zgrał klepkę z Włodyką.
2 dobre zagrania na cały mecz? Rewelacja! Wyczyn godny pochwały. Może nawet do "11" kolejki się załapie za tak duże zaangażowanie....
jajo pisze:Wielu ludzi co się naprawdę na piłce znają mówi, że ten chłopak ma papiery na granie,
1. Pan od WueFu,
2. jakiś pismak, który nawet na meczu nie był...
3. kto jeszcze?
jajo pisze: Byłem na treningu i luz na przedderbowym i luz z jakim sobie wtedy poczynał, dokładnie to potwierdzał.
Przypomnij mi, bo ja sie tak dobrze na piłce nie znam, ile punktów w ligowej tabeli dostaje się za wygranie gierki na treningu?
Kotlet pisze:
sebaro pisze: Abstrahując od gorszej gry ostatnio Jankesa to "wyczyny" Grzesia wołają o pomstę do nieba.
Gdy ci ludzie pisali to samo o Kamińskim to jakoś byłeś ślepy ??
Też się wkurwiałem za tą sete, ale trzeba wierzyć w chłopaka, może sie odblokuje. Nikogo innego i tak nie mamy.
Następny co bramkarza do napastnika porównuje....
Kamiński ostatnimi czasy popełnił kilka wielbłądów ale też wybronił trochę setek. Ciężko ocenić jego grę w kilkunastu spotkaniach mając przed sobą taką defensywę...Jest bardzo chimeryczny

Kuświk u nas jest trochę dłużej...
Tu nie chodzi o odblokowanie tylko umiejętności, zaangażowanie, myślenie na boisku, umiejętność znalezienia się we właściwym momencie ... i chociażby kondycji na troche więcej niż 20 minut....
Kuswicki nie ma niczego z powyższych a to że mu się piłka od głowy odbije i przez przypadek wpadnie do bramki słabego Śląska nie czyni zeń napastnika.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#153 Post autor: jajo » 23 wrz 2013, o 21:23

sebaro pisze:
jajo pisze:Ze Śląskiem raz ładnie minął od strony "prostej" wychodząc z kontrą, raz ładnie zgrał klepkę z Włodyką.
2 dobre zagrania na cały mecz? Rewelacja! Wyczyn godny pochwały. Może nawet do "11" kolejki się załapie za tak duże zaangażowanie....
To nie miało na celu chwalenia go za to nie wiadomo jak, tylko pokazania na pierwszym z brzegu (ostatnim meczu) przykładzie, że technikę ma.
sebaro pisze:
jajo pisze:Wielu ludzi co się naprawdę na piłce znają mówi, że ten chłopak ma papiery na granie,
1. Pan od WueFu,
2. jakiś pismak, który nawet na meczu nie był...
3. kto jeszcze?
Przede wszystkim Waldek Fornalik, który go do klubu ściągnął i wiązał duże nadzieje.
Oprócz niego np. Smuda, teraz Fornalak (Kocian) też go wpuścił na drugą połowę a nie Kwiatkowskiego. Można krytykować jednego trenera lub podważać jego warsztat, ale jak już to widzi 4-5 to chyba coś w tym jest, nei sądzisz?
A na meczu podobną opinię słyszałem od siedzącej niedaleko osoby, która też ma o tym pojęcie. Nazwiska nie będę przytaczał, bo nie wiem czy sobie życzy podawania go na forum na podstawie prywatnych rozmów.
sebaro pisze:
jajo pisze: Byłem na treningu i luz na przedderbowym i luz z jakim sobie wtedy poczynał, dokładnie to potwierdzał.
Przypomnij mi, bo ja sie tak dobrze na piłce nie znam, ile punktów w ligowej tabeli dostaje się za wygranie gierki na treningu?
Piękna retoryka, ale nie odnosi się do mojego argumentu, a on był na temat potencjału tego zawodnika, a nie przekładania jego goli na dorobek punktowy. Tutaj też nie ma jakiejś tragedii, bo dwa gole strzelił. Tak, wiem od tego jest na boisku, ale wcale na nim tak długo nie przebywa.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

NiebieskiChorzów
Kontakt:

#154 Post autor: NiebieskiChorzów » 23 wrz 2013, o 21:35

Kuswik nie zagrał wcale źle tylko ta 100 boli ale i tak wolę go niż jankesa

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: gerhat » 23 wrz 2013, o 21:36

Sebaro ile dobrych zagrań w meczu miał Jankowski jak już tak rozliczasz Kuświka?
Grali po tyle samo czasu,
Ile dobrych zagrań w meczu miał Figo? Ile Janoszka? Ile Włodka?
Pewnie że nie ma co porównywać Jankesa z Kuświkiem bo takie porównanie całokształtu umiejętności będzie zawsze na korzyść Jankesa, bo to lepszy piłkarz jest, problem z tym że u Jankesa mamy aktualnie problem z formą i zaangażowaniem, więc Kuświk nadrabia nieco dystansu do niego, poza tym są i będą mecze, w których dla celów taktycznych cechy Kuświka będą bardziej przydatne np. gra z kontry, Jankes nie jest w tej kwestii żadnym wirtuozem, raczej nadaje się na dogranie otwierającej piłki niż zapierdalanie przez pól boiska i zgubienie obrońcy

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#156 Post autor: Kotlet » 23 wrz 2013, o 21:37

sebaro pisze:Następny co bramkarza do napastnika porównuje....
Kamiński ostatnimi czasy popełnił kilka wielbłądów ale też wybronił trochę setek. Ciężko ocenić jego grę w kilkunastu spotkaniach mając przed sobą taką defensywę...Jest bardzo chimeryczny

Kuświk u nas jest trochę dłużej...
Tu nie chodzi o odblokowanie tylko umiejętności, zaangażowanie, myślenie na boisku, umiejętność znalezienia się we właściwym momencie ... i chociażby kondycji na troche więcej niż 20 minut....
Kuswicki nie ma niczego z powyższych a to że mu się piłka od głowy odbije i przez przypadek wpadnie do bramki słabego Śląska nie czyni zeń napastnika.
Porównuje dwóch piłkarzy Ruchu i jest to jak najbardziej na miejscu. Kamiński miał wielbłądy i bronił sety - Kuświk pudłował w setach ale i strzelał. Chimeryczny ? Napisz wprost - to jest taka pizdeczka jak Starzyński dlatego grał Buchalik bo jasno trener powiedział że umie ryknąc na chłopaków. Zobacz kulisy meczu - nawet przy wyjściu ryczał choć to jego debiut.
Idąc dalej - myślenie na boisku ? Zobacz gdzie był w momencie trzech podań które spieprzył Starzyński - idealnie wychodził na pozycje. Gdyby coś z tego strzelił byłby wielbiony a tak to jedno pudło i jedno celne - nawet Piech nie miał takich statystyk. Nie sztuką jest biegać, sztuką jest być w odpowiednim miejscu. Nie twierdzę że to gwiazda, ale umiejętności na pewno ma większe niż obecnie pokazuje na boisku i trzeba dać mu poprostu szanse.

sebaro
Kontakt:

#157 Post autor: sebaro » 23 wrz 2013, o 21:50

jajo, pozwolisz jednak, że zostanę przy swoim
A tak na marginesie, to wiedz że bardzo chciałbym się mylić i żeby Kuswicki potwierdził Wasze nadzieje w nim pokładane.
Najbliższa okazja już w środe. Z kim jak kim, ale z Widzewem trzeba wygrać.
Remis, a nie daj Boże porażka stawia nas na jesień w ciężkiej sytuacji mając później na tapecie odrodzoną Wisłę, nieobliczalnego Piasta czy dobrze spisującą się Pogoń... Bedzie okazja dla Grzesia.
Podkreśle jeszcze raz, że bardzo chciałbym się mylić i po meczu przyjaźni miec okazje do przyznania się, że Kuswicki to rasowy napastnik a jego bramki przyczyniły się do zwycięstwa w Łodzi.
Wyjdzie raczej na bank w podstawowej jedenastce bo Jankesa noga boli czy coś tam...

gerhat - pięknie sam sobie odpowiedziałeś, o to mi chodziło, lepiej bym tego nie ujął
gerhat pisze: Pewnie że nie ma co porównywać Jankesa z Kuświkiem bo takie porównanie całokształtu umiejętności będzie zawsze na korzyść Jankesa, bo to lepszy piłkarz jest,
kotlet - pozwolisz, że Twoich argumentów w stylu porównywanie bramkarza do napastnika jak i całej reszty nie będę komentował...
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#158 Post autor: Kotlet » 23 wrz 2013, o 22:00

Twoje błędne teorie udowodnił już Kamiński, udowodni i Kuświk - przypomne sie za jakiś czas.

sebaro
Kontakt:

#159 Post autor: sebaro » 23 wrz 2013, o 22:06

Kotlet pisze:Twoje błędne teorie udowodnił już Kamiński, udowodni i Kuświk - przypomne sie za jakiś czas.
Nie wątpie, że się przypomnisz ;)
Czekam, aż Grzesiu strzeli kilka bramek, wygra nam kilka meczy, wtedy z wielką przyjemnością przyznam się do błędnej diagnozy. Mówie poważnie.
[/quote]

scaneRboy
Kontakt:

#160 Post autor: scaneRboy » 24 wrz 2013, o 07:34

Panowie, dzisiejszy wywiad ze Smagorem czytaliście? Z resztą sami doskonale to wiemy. Posypała się obrona! Nie ruszymy odważnie do przodu, jeśli za plecami nie ma pewności. Kuświk być może jeszcze nam się fajnie pokaże, ale raczej nie w najbliższych meczach, najważniejsze, żeby wykorzystywał takie okazje jakie miał w meczu z Breslau, bo nie będzie miał takich sytuacji zbyt wiele tej jesieni.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
atleticomadryt
Kontakt:

#161 Post autor: atleticomadryt » 24 wrz 2013, o 07:52

Jesli jakis zawodnik strzeli o kilka bramek wiecej od drugiego niekoniecznie od razu jest lepszy, bo trzeba przyjac odpowiednie kryteria do oceny kazdego z nich.
Najprosciej ocenia sie zawodnika w ataku po bramkach, ale juz nie macie szczegolowych statystyk w jakich warunkach kazdy z nich musial oddac strzal i na ile mial przed soba dobrego obronce lub latwego do ogrania.
Tego jest o wiele wiecej i pozniej takze mozna wywnioskowac czy mamy snajpera lub napastnika, a moze pomocnika w ataku.

„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"

Awatar użytkownika
Yego

#162 Post autor: Yego » 24 wrz 2013, o 11:16

NiebieskiChorzów pisze:Kuswik nie zagrał wcale źle tylko ta 100 boli ale i tak wolę go niż jankesa

Apropos Jankesa. Odchodzi po sezonie za darmo czy jak to z nim jest w kwestii transferowej?
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#163 Post autor: Thoth » 24 wrz 2013, o 11:21

w zimie moze juz kontrakt podpisac
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Zablokowany