RUCH Chorzów - Cracovia 01.05 godz.15.15 piłkarsko
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Cracovia 01.05 godz.15.15 piłkarsko
Teoretycznie mogą nas wyprzedzić, ale musieliby praktycznie wszystko wygrać, tak jak Arka. Cracovia i Arka graja jeszcze z Polonia Bytom, więc ktoś punkty musi stracić.
-
- Kontakt:
już chyba rozumiem ;)dziekówa
- Blaszany
- Kontakt:
TEORETYCZNIE to nawyt my mogymy jeszcze majstra zdobyć... 18 pkt... jak wszyjsko wygromy, a Wisła przegro 4 szpile.... Jaga 3 .. Śląsk , Lechia , Legia i Górnik po jednym to momy majstra... heheh
a tak poważnie to 3 plac jest w zasiyngu rynki... we wercie sie namynczyc, a sezon niy bydzie stracony....

-
- Kontakt:
Nie wiem czemu tak wszyscy narzekaja po meczu, kiedy spotkanie bylo calkiem spoko. Mamy dobra obrone, ktora nistety jest zlozona ze sredniakow, a nie z jakis nieprzecietnych zawodnikow i dlatego zdarzaja sie kiksy Stawarczyka czy Szyndrowskiego, ale ogolnie funkcjonuje to niezle. Bramkarz tez daje rade. Co do srodku pola to nie ma sie co czarowac, graja tam ludzie ktorzy maja wygrywac wszystko w srodku i nie pozwalac na rozwiniecie skrzydel druzynie przeciwnej, jezeli chodzi o jakies konstruktywne akcje to niestety takich w Ruchu nie ma, bo Komac jak wychodzi to najchetniej wybilby przed siebie i czekal znowu na spelnianie swoich zadan
. Szkoda ze Grzyb jest tylko jeden w Ruch i ze nie ma 25 lat, ale co tam trudno. Nie wiem czemu ludzie tutaj pisza, ze Jankowski gra piach, chlopak ostro sie stara i co mecz musi walczyc z 2,3 obroncami 90 minut co jest raczej ciezke, a i tak ma dosc duzo przechwytow. Mecz mogl sie bez problemow skonczyc wynikiem 3:0 dla Ruchu gdyby nie spalony Piecha, i jedna z akcji Pulkowskiego, wtedy co ten mecz bylby super widowiskiem i Ruch zagral na 100% umiejetnosci. Gra sie tak jak przeciwnik pozwala, a poki co trener punktuje i ulozyl calkiem solidny zespol, w ktorym nie ma gwiazd.

DWA MIASTA,JEDEN KLUB KATOWICE KS.RUCH.Chorzów
- wolfik
- Kontakt:
Mam mieszane uczucia strasznie ciężko się to ogląda, ale jednak trzeba przyznać, że i Cracovia i Korona były kompletnie bezradne i ograliśmy ich nie męcząc się specjalnie. A Pulo widać bardzo głodny gry, po jego wejściu działo się znacznie więcej niż przez te 85 minut. Mam nadzieję, że jak już się utrzymaliśmy będziemy grać odważniej choćby dla tych kibiców, których jednak trochę przychodzi.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Działo się w ostatnich minutach tyle, właśnie dlatego że była 85 minuta. Cracovia nie miał nic do stracenia i grała juz bardzo otwartą piłkę. To normalne że wtedy jest łatwiej i jest wtedy dużo miejsca, stąd te rajdy Pula. Mecz taktycznie rozegrany perfekcyjnie, choć zgodzę się że piekne to nie jest. Poprosze o jeszcze jeden taki mecz w piątek i kolejne 3 punkty. Oby Ci majówkarze wrócili na stadion bo żal patrzeć na ta nasza frekwencję. Coś trzeba z tym zrobić bo tak dalej być nie może.