StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
orbiter
Kontakt:

Re: StadionŚląski biało-czerw. symbol dupowatości?

#631 Post autor: orbiter » 16 mar 2011, o 20:36

Jestem na NIE ich grze na Śląskim. Jeśli by zaczęli dobrze grac w lidze i na SS to z czasem mogłaby się za plenic jakaś ruska zaraza na Naszych terenach. To tez trzeba wziąśc pod uwagę. Niestety tak się stało w Katowicach w latach 90-tych.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Elmer
Kontakt:

#632 Post autor: Elmer » 16 mar 2011, o 22:04

jak tak dalej pójdzie to na Śląskim będzie chciało grać Podbeskidzie
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
kodak1920
Kontakt:

#633 Post autor: kodak1920 » 16 mar 2011, o 22:08

NiebieskoMi pisze:Żabole włażą brudnymi butami do naszego Chorzowa, niech idą grać do koleżanek z gieksy :zabawa:
ino ze ich kolezanki maja taki stadion co nie spelnia wymogow ekstraklasy innym slowem sa w d**ie :)

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#634 Post autor: Hmmm... » 16 mar 2011, o 22:34

Przesunięcie big liftu u dwa - dwa i pół MIESIĄCA!
Wstępnie big lift planowany na drugą połowę czerwca.
Konsekwencje finansowe poniesie podwykonawca Mostostalu.
Zmieniony zostanie dostawca wadliwych elementów.
Zmianie ulegnie harmonogram prac aby stadion oddać w zakładanym wcześniej terminie.

http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne ... ca/4150464" onclick="window.open(this.href);return false;
(od 8:36)
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#635 Post autor: Thoth » 17 mar 2011, o 09:14

jo sie może na tym nie znom ale wydaje mi sie że szczewa maja ino wizualizacje stadionu a nie projekt to wiec jak ogłaszaja przetarg na wykonawce a jeszcze projektu nie maja?? :niepewny: no chyba że pod szumnym i medialnym hasłem ogłoszenie przetargu na wykonawce budowy stadionu kryje sie na prawde wyłonienie wykonawcy na wyburzenie starych trybun. Abo że rzeczywiście maja projekt a jo mom stare informacje.
kempes całkiem mozliwe że szczewa by miały wiekszo frekwencjo na SŚ jakby nie patrzec moga liczyć na solidne wsparcie kolezanek z bukowyj.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

aa73

#636 Post autor: aa73 » 18 mar 2011, o 11:39

niestety miasto zabrze ma projekt juz gotowy i to na dodatek wykonawczy. teraz juz muszą budować bo im by się do dupy NIK dobroł.

doctoR
Kontakt:

#637 Post autor: doctoR » 18 mar 2011, o 18:44

maja projekt...a teraz maja przetarg na glw wykonawcy......

Awatar użytkownika
szogun
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#638 Post autor: szogun » 21 mar 2011, o 18:49

Oświadczenie Zarządu Mostostalu Zabrze-Holding S.A. dotyczące Stadionu Śląskiego w Chorzowie
18.03.2011 r.
Źródło:

OŚWIADCZENIE ZARZĄDU MOSTOSTALU ZABRZE HOLDING S.A.

Zarząd Mostostalu Zabrze Holding S.A., członek konsorcjum wykonującego na zlecenia Marszałka Województwa Śląskiego, przebudowę Stadionu w Chorzowie, uprzejmie informuje, iż wskutek błędów technologicznych w procesie odlewania staliwnych elementów konstrukcji zadaszenia stadionu i w konsekwencji opóźnienia ich dostawy na plac budowy, doszło do konieczności zmiany wewnętrznych harmonogramów realizacji niektórych etapów prac oraz pewnych zmian w organizacji budowy.

W dniu 15 grudnia ubiegłego roku, w trakcie próbnych prac montażowych i tzw. stężania elementów staliwnych, jeden z nich uległ całkowitemu uszkodzeniu.
W reakcji na to zdarzenie Kierownictwo Budowy zażądało od dostawcy wyjaśnień, jednocześnie zlecając ekspertom z Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie sporządzenie naukowej analizy w przedmiotowej sprawie. W dniu 5 stycznia 2011 roku na placu budowy w trakcie prac montażowych odnotowano kolejny (drugi) przypadek uszkodzenia tego samego rodzaju odlewu. Wyjaśnienie przyczyn tego przypadku również zlecono ekspertom z AGH.

Wskazane wyżej dwa przypadki zostały przez Kierownictwo Budowy potraktowane jako symptomatyczne i mogące stwarzać zagrożenie katastrofą budowlaną w trakcie eksploatacji stadionu. W tym stanie rzeczy decyzja mogła być tylko jedna – całość dostawy odlewów została poddana drobiazgowym badaniom na dotrzymanie parametrów jakościowych wynikających z wymagań projektanta. Badania te potwierdziły szereg uchybień jakościowych leżących po stronie poddostawcy tych odlewów, pomimo zapewnień i oświadczeń z jego strony o sprostaniu wymaganiom projektowym.

Ekspertyzy specjalistów od obróbki cieplnej jednoznacznie wskazywały, iż w kolejnych cyklach możliwe jest poprawienie charakterystyki jakościowej odlewów i uzyskanie parametrów określonych w projekcie. Nie mając jednak całkowitej pewności, iż tego rodzaju działanie zakończy się sukcesem – Zarząd MZH S.A. zdecydował się na ponowne wykonanie kwestionowanych odlewów u innego wykonawcy. W tym stanie rzeczy koniecznością stała się wspomniana we wstępie zmiana wewnętrznych harmonogramów budowy, co nie powinno negatywnie wpłynąć na zakończenie prac wykonawczych na stadionie jeszcze
w tym roku.

W dniu 16 marca bieżącego roku, Zarząd MZH S.A. odstąpił od umowy z tym poddostawcą, z jego winy.

Prezes Zarządu Wiceprezes Zarządu

Leszek Juchniewicz Jarosław Antoniak

To ze strony Mostostalu Zabrze.
Ja wiem że firma która sp***doliła odlewy to Huta Zabrze S.A, wiem bo pracowałem tam jeszcze nie dawno i wiem jakie cyrki odbywały się przy produkcji tych odlewów.
I jeszcze jedno. Jeśli mówią Wam że nie będzie żadnego poślizgu to niewierzcie. Wiem ile trwało wykonanie i obrobienie tych elementów. To jest 40 dużych elementów i ok 2000 małych do skręcania lin. Wszystko trzeba obrobić na maszynie. Huta Zabrze robiła to od września, miała oddać do końca listopada a jak widzicie do teraz nie oddali wszystkiego bo było spierdolone i źle zrobione.
Odlewy były popękane, w środku czasami były dziury więlkości pięści. To co po obróbce zostawało, nie dogodności zakrywało się szpachlą budowlaną. No ogólnie masakra, i nie dziwie się że cały kontrakt unieważnili.
I bardzo dobrze ale nie wierze że to nie wpłynie na termin zakończenia prac.
Bedz tych elementów nie mają jak podnieść zadaszenia.

wiesiek1
Kontakt:

#639 Post autor: wiesiek1 » 21 mar 2011, o 19:36

Mamy hute w Chorzowie , szkoda , ze zabrzanska musiala to odlewac ...
Stalownia i walcowania u nas dziala z tego co wiem.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#640 Post autor: gerhat » 21 mar 2011, o 21:17

szogun w tym oświadczeniu chodzi o elementy ringu już zamontowane czy te do napinania lin które miałyby być dopiero montowane?

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#641 Post autor: Ozor » 21 mar 2011, o 21:29

wiesiek1 pisze:Mamy hute w Chorzowie , szkoda , ze zabrzanska musiala to odlewac ...
Stalownia i walcowania u nas dziala z tego co wiem.
nie wiem jak w Batorym ale po stalowni Kosciuszki pozostały tylko wspomnienia.
Tu więcej o tym co sie dzieje i co zostało zepsute:
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=310" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
szogun
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#642 Post autor: szogun » 22 mar 2011, o 15:31

gerhat pisze:szogun w tym oświadczeniu chodzi o elementy ringu już zamontowane czy te do napinania lin które miałyby być dopiero montowane?
Odpisuja teraz bo z nocki jestem.

Nie chodzi o elementy ringów. Chodzi o elementy które naciągają liny. Wiesz, jak podniosą wszystkie liny to czymś to trzeba usztywnić i to właśnie te odlewy staliwne.
40 dużych elementów ok 2-5 t jeden. I ok 2000 małych służących do skręcania i naciągania lin. Wiekszość wyprodukowane przez Hute Zabrze są do dupy. A osobiście powiem że gdyby nie pękły dwa elementy ze względu że są za twarde i gdyby te elementy z Huty zostały zamontowane to rzeczywiście groziłoby to katastrofą budowlaną. Zresztą napisałem jakiś czas temu post w temacie o naszym stadionie żeby wszyscy się nie cieszyli na SŚ bo szykuje się tam fuszerka.

marek79
Kontakt:

#643 Post autor: marek79 » 22 mar 2011, o 16:37

Dzis kajs zech czytoł ze to było kole 1600 elementów spinających liny.
Znalezli juz wykonawcy ale we Hiszpanii bodajze wiync dopiero dojada do nas w czerwcu i bydom sie musieli spieszyc aby zdazyc przed pogoda bo mozna je montowac jak na placu jest co najmi -5 stopni.

Jak widac zabole zrobia wszystko aby my niy grali na Śląskim, widocznie to na polecenie Mazura :)

ODPOWIEDZ