Odpowiedz kibicow Ruchu na wywiad M.Klimka dla GW

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Blackleon1971
Kontakt:

Re: Odpowiedz kibicow Ruchu na wywiad M.Klimka dla GW

#31 Post autor: Blackleon1971 » 29 wrz 2010, o 15:44

Jestem za tym aby list trafił do prasy, jestem również za tym żeby zbojkotować mecze, bo dopuki stadion nie będzie pusty, to nikt z zarządu i właścicieli nie będzie brał poważnie kibiców i ewentualnego stowarzyszenia. Jeden, dwa mecze przy pustych trybunach to i w prasie i TV zrobi się głośno, a zawodnicy wiedzą o co chodzi, więc pewnie zrozumieją.

Awatar użytkownika
ŻoRski
Kontakt:

#32 Post autor: ŻoRski » 29 wrz 2010, o 15:57

polecam: http://www.bankier.pl/inwestowanie/prof ... talny.html" onclick="window.open(this.href);return false;

jednym słowem jako osoba prawna mielibyśmy bardzo mocne argumenty do przejęcia klubu, po piwerwsze wartość księgowa spółki jest (delikatnie mówią komiczna, np. Atletico mogłoby kupić RUCH za sprzedaz biletów na jeden mecz ligowy nie licząc zysków pośrednich z dnia meczu) żadna, obrót na walorze jest żaden, co wskazuje na znikome zainteresowanie inwestorów (więc Klimek w końcu mógłby sie tego pozbyć), ale skupowanie indywidualnie papierów z giełdy to totalny debilizm bo wówczas nakręcimy sami bańke spekulacyjna nakręcając popyt na akcje i tym samym nabijać kieszenie głównym udziałowcom, którzy bez skrupułów wykorzystają sutuację i sprzedadzą swoje udziały po znacznie zawyżonej cenie.
ŻORY&PABIANICE&MADRYT

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#33 Post autor: jabolgo » 1 paź 2010, o 12:13

ŻoRski pisze:... ale skupowanie indywidualnie papierów z giełdy to totalny debilizm bo wówczas nakręcimy sami bańke spekulacyjna nakręcając popyt na akcje i tym samym nabijać kieszenie głównym udziałowcom, którzy bez skrupułów wykorzystają sutuację i sprzedadzą swoje udziały po znacznie zawyżonej cenie.
Co do samego "debilnego" pomysłu nie rozumiem pana obaw jeżeli zakupy rozłożą się w czasie i będą dotyczyły średnio 200 sztuk akcji cena nie będzie "znaczenie zawyżona". Nie przewiduję nagłego szturm domów maklerskich i gorączki zakupu akcji Ruchu.
Ma pan jakiś alternatywny pomysł w jaki sposób można wpłynąć na właścicieli Ruchu?
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

ODPOWIEDZ