Najlepsi kibice Ruchu w 2009 roku

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Najlepsi kibice Ruchu w 2009 roku

#1 Post autor: heli » 27 gru 2009, o 07:14

Witam w związku z artykułem i sondą niebiescy.pl pozwolę sobie założyć osobny temat, bo samo oddanie głosu na jeden z fc uważam za nie adekwatne bo wygrają i tak pewnie ci najliczniejsi czyli Ruda, Katowice bądź Chorzów.

I mimo, że również zagłosowałem na jedne z tych miast to jednak uważam, że na wyróżnienie, zasługuje też kilka innych fc, miast, dzielnic.

Zacznę od swojego miasta czyli Chorzów, (będe mieszać dzielnice i osiedla)
Na wielki plus dwie wymienione części Chorzowa czyli Cwajka, szczególnie starsza część wokół Krzyżowej i Pnioki, a z innych również wymieniony w artykule Klimzowiec ich śladem powinni iść inni tylko czy na nie których dzielnicach znajdą się osoby z wystarczającym autorytetem, ale dla których obecnie nie tylko jeden czynnik o którym zresztą na forum wg regulaminu nie piszemy będzie ważny.
Akcje choćby takie jak plakatowanie, gadżety najmłodszym, graffiti, zbiórki pokazują, że jest tam co raz lepiej jeżeli chodzi o organizację. Inaczej np. na Batorym, gdzie kibiców pewnie tyle samo jak nie więcej, ale takie organizowanie na szeroką skalę o wiele mniejsze jak nie żadne. Podobnie osiedle Irys. Oczywiście pewnie bliskość stadionu powoduje, że każdy swoimi ścieżkami idzie w grupach ze swoimi znajomymi i zbiórki może tu większego sensu nie mają, ale już plakatowanie, graffiti czy gadżety dla najmłodszych dobrze by było jakby i tu było ok.

Następny wielki plus to właśnie Południe, gdzie jest coraz lepsza organizacja, która będzie się przyczyniać, żeby z tych miast na Cichą tak jak było w latach świetności jeździło multum kibiców, bo te zawsze praktycznie zawsze były niebieskie (szczególnie Radlin, Pszów, Racibórz) natomiast ilość kibiców, którzy regularnie jeździli na mecze choćby u siebie w ostatnich czasach bardzo spadała, a teraz od sezonu dwóch widać tendencje odwrotną i oby ten trend utrzymać na dłuższą metę.

I tu na koniec zaznaczając nie chodzi mi tutaj o to, że to są najlepsi kibice, ale uważam, że tu zrobiono w osatnim czasie roku bardzo duże postępy i rozwój.

Bo wiadomo, że co do ilości, jakości oraz wielu czynników wymienionych także tu wcześniej jak zbiórki, organizacja spotkań, pomoc dla najmłodszych etc. to takie miasta jak Ruda Śląska, a także Katowice oraz Siemianowice są nadal bardzo wysoko. Choć uważam, że w kilku z nich szczególnie jak na ich możliwości mogło by być jeszcze lepiej, patrzę tu przez pryzmat by z tych niebieskich miast bądź ich dzielnic jeździło jak najwięcej kibiców.

Co do pozostałych to ciężko mi się wypowiadać, bo o tych miastach o których pisałem to z racji zamieszkiwania, pracy, bądź znajomych i częstych wizyt na nie których osiedlach dzielnicach łatwiej mi się wypowiedzieć. Mikołów, Świętochłowice myśle, że w tej grupie co RŚ, Katosy i Siemce, a pozostali, jak oceniacie rozwój w roku 2009, jakie akcje przeprowadziliści by rozreklamować Ruch.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Dżem
Kontakt:

#2 Post autor: Dżem » 27 gru 2009, o 11:18

Takie sondy nie mają sensu,bo nie są obiektywne. Pewnie wygra R.Śl.

Mój głos poszedł na Katowice :) oby tak dalej

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: alek900 » 27 gru 2009, o 12:05

Na uznanie zasługuje całe FC Niebieskie Południe, nie tylko Radlin, Pszów czy Racibórz. Czerwionka także robi postępy, i organizacja stoi na dużym poziomie. Różne festyny, turnieje dla najmłodszych, czy też ostatnio co pisało na niebiescy.pl Gwiazdka z Piłką. Do tego różne zbiórki na dom dziecka w Czerwionce, czy też powstałe stowarzyszenie. :)

A łatwo to tam nie mają .. :)

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#4 Post autor: heli » 27 gru 2009, o 12:28

też uważam, że ta sonda większego sensu nie ma bo i tak wygra ktoś z trójki najliczniejszych, o czym pisałem od razu, dlatego ten temat nie ma być jakimś podsumowaniem w sensie takim, że potem zliczy się i wybierze najlepszych.

Raczej temat na stronie niebiescy.pl nasunął mi, że fc, bądź osoby z nich mogłyby same ocenić jak oceniają ten rok, co takiego zrobiły by się jeszcze lepiej zorganizować, by była jeszcze większa mobilizacja szczególnie w tych gdzie mimo, że należą to największych to i tak nie wykorzystują wiele ze swojego potencjału.

Bo czasami się słyszy, że jakby z danego miasta jeździło tylu co z x to by było super bo ci z x są najliczniejsi najwięksi i najpiękniejsi, tylko, żeby opanowanie danego miasta, dzielnicy, osiedla, nie spowodowało odpoczynku w szerzeniu niebieskości, bo już nie raz w częściach gdzie było super jest gorzej, za to w miejscach, gdzie było źle jest lepiej. Chodzi by po prostu tam gdzie było super, było jeszcze bardziej super, a tam gdzie było źle, było dobrze, potem super, a potem jeszcze lepiej.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

ParOKMN
Kontakt:

#5 Post autor: ParOKMN » 27 gru 2009, o 12:42

To może ja skrobnę coś o moim mieście, bo Piekary zrobiły w tym roku milowy krok do przodu. 560 biletów sprzedanych na derby (w ubiegłym roku 160 mniej), 480 biletów na finał PP w 4 dni, organizacja turnieju Niebieski Bajtel, sponsoring oprawy na meczu z Piastem, dwie nowe flagi dzielnicowe, stronka, sporo nowych gadżetów (kalendarze, vlepki derbowe i dzielnicowe, koszulki, smycze, szale, rękawiczki - wcześniej gadżety były wydawane raz na rok). No i dobre liczby w Radlinie i Żorach (15 aut) co też jest wynikiem coraz lepszej organizacji. Do tego dochodzi ostra działalność na dzielnicach, plakaty, transparenty, malowanie itd. ;)

Zaniedługo na stronce FC pojawi się obszerne podsumowanie tego roku :)

Kris KLZ
Kontakt:

#6 Post autor: Kris KLZ » 27 gru 2009, o 13:59

ParOKMN pisze:To może ja skrobnę coś o moim mieście, bo Piekary zrobiły w tym roku milowy krok do przodu. 560 biletów sprzedanych na derby (w ubiegłym roku 160 mniej), 480 biletów na finał PP w 4 dni, organizacja turnieju Niebieski Bajtel, sponsoring oprawy na meczu z Piastem, dwie nowe flagi dzielnicowe, stronka, sporo nowych gadżetów (kalendarze, vlepki derbowe i dzielnicowe, koszulki, smycze, szale, rękawiczki - wcześniej gadżety były wydawane raz na rok). No i dobre liczby w Radlinie i Żorach (15 aut) co też jest wynikiem coraz lepszej organizacji. Do tego dochodzi ostra działalność na dzielnicach, plakaty, transparenty, malowanie itd. ;)

Zaniedługo na stronce FC pojawi się obszerne podsumowanie tego roku :)
zdecydowanie sie zgadzam...
Piekary ida najmocniej do przodu z wszystkich FC :cool:
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

city
Kontakt:

#7 Post autor: city » 27 gru 2009, o 14:44

gRyzik
Kontakt:

#8 Post autor: gRyzik » 13 sty 2010, o 13:19

Po części się z Wami zgadzom że sonda nie oddaje dokładnie rzeczywistości, jednak pewne wnioski idzie wyciągnąć. Najpierw smutne: Słaby Chorzów - miasto z którego wywodzi się klub któremu kibicujemy powinien byc wiodący a nie jest. 113 tys mieszkańców liczy Chorzów, tu jest największy bo niejako naturalny potencjał do zagospodarowania kibicowskiego jeśli chodzi o liczbę fanów. Bliskość stadionu (brak kosztów transportu) i "niebieskie" otoczenie powinny być wielkim plusem.
Teraz o PLUSACH - tu warto wymienić Piekary, Ruda Śląsko , Katowice, Niebieskie Południe
Wszędzie prawie widać pozytywny ruch do przodu ale bez RUSZENIA samego Chorzowa nie zapelnimy tego wymarzonego w przyszłości 20-30 tys stadionu
"Jeśli wezwiecie Mnie, przyjdziecie, będziecie się modlic do Mnie, wtedy was wysłucham" (Jr 29,12)

Awatar użytkownika
ŻoRski
Kontakt:

#9 Post autor: ŻoRski » 14 sty 2010, o 11:11

Zdecydowanie największy postęp widać w FC Piekary, oby tak dalej.
ŻORY&PABIANICE&MADRYT

ODPOWIEDZ