UNIA TAK CZY NIE??
pko napewno nie ja:)
tommy ja wogole odcinam sie od leicowych rzadow millera wyrazam swoj wlasny poglad na sprawe , a ze studije kierunek zwiazany z unia europejska to troche sie nauczylem i za 3 tygodnie bronie pracy.
Mowisz , ze 80% firm nie spelnia unijnych warunkow ale chodzi Ci oczywiscie o warunki jakosciowe a skad kasa no oczywiscie z programow pomiocowych, moj kolega zajmuje sie wlasnie pisaniem pism o dotacje w pewnych zakladach miesnych na slasku dostaja kase i dostosowyuja standardy do unijnych zeby moc w przyszlosci wejsc na rynek europejski z naszym miesem
czemu jedni moga a inni potrafia tylko narzekac??
nikt nie powiedzial , ze dostaniemy cos za darmo i nikt nie mowi , ze jest bedzie cacy musimy sami na to zapracowac a unia stworzy nam tylko warunki
kazdy ma tam jakies swoje racje za i przeciw
ale najbardziej u przeciwnikow integracji denerwuje mnie to , ze wytykaja bledy i niedociagniecia oraz straty jakie mozemy poniesc po wejsciu do ue natomiast nikt z nich nie daje zadnej alternatywy co dalej jak nie unia
tommy ja wogole odcinam sie od leicowych rzadow millera wyrazam swoj wlasny poglad na sprawe , a ze studije kierunek zwiazany z unia europejska to troche sie nauczylem i za 3 tygodnie bronie pracy.
Mowisz , ze 80% firm nie spelnia unijnych warunkow ale chodzi Ci oczywiscie o warunki jakosciowe a skad kasa no oczywiscie z programow pomiocowych, moj kolega zajmuje sie wlasnie pisaniem pism o dotacje w pewnych zakladach miesnych na slasku dostaja kase i dostosowyuja standardy do unijnych zeby moc w przyszlosci wejsc na rynek europejski z naszym miesem
czemu jedni moga a inni potrafia tylko narzekac??
nikt nie powiedzial , ze dostaniemy cos za darmo i nikt nie mowi , ze jest bedzie cacy musimy sami na to zapracowac a unia stworzy nam tylko warunki
kazdy ma tam jakies swoje racje za i przeciw
ale najbardziej u przeciwnikow integracji denerwuje mnie to , ze wytykaja bledy i niedociagniecia oraz straty jakie mozemy poniesc po wejsciu do ue natomiast nikt z nich nie daje zadnej alternatywy co dalej jak nie unia
-
- Kontakt:
Viro ja niemówie że unia nie ma plusów, ale poprostu wg mnie minusów jest więcej, czym bliżej wejścia do unii tym nasi rządzący idą na większe ustępstwa wobec unii. Zauważcie że kraje które w unii sie znacznie rozwineły na pierwszym referendum powiedziały NIE, zmusili unie do renegocjacji warunków i dobrze na tym wyszli. Pewnie teraz ci co są za unią powiedzą, tak ale następna szansa będzie za kilka lat. Ale nielepiej przez te kilka lat kraj poukładać, wtedy będą się znami bardziej liczyć, i nie wejdziemy tam na kolanach jak teraz. Wiadomo na bogatszego się inaczej patrzy niż na biednego. Ale problem tkwi w tym czy w Polsce jest ktoś w stanie przywrócić ten kraj troche do porządku, myślę że by sie takie osoby znalazły tylko one raczej niemają szans dostać się na stołki. Nie jestem przeciwny unii dla samej idei, bo wiadomo nie od dziś że w jedności siła, ale wchodząc do kogoś lepiej wejść w trampkach niż boso.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.