W przypadku braku porozumienia co do wizji, prezes zarządu rezygnuje.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 22:17Kompletnie się nie zgadzam. Oni nie mają ŻADNYCH kompetencji do wyboru trenera. Oni są od wybierania prezesa i akceptacji bądź odrzucenia jego wizji na klub, nie od wyboru trenera. Nie można sobie na to pozwolić aby jakikolwiek udziałowiec włącznie z miastem wybierał nam trenera. Równie dobrze to moglibyśmy sobie zrobić ankietę na tym forum i na tej podstawie wybierać trenera, bo w sumie czemu nie? W końcu po jakiejś części jesteśmy sponsorami (choć nie właścicielami) tego klubu. Dziś Bik nie zakceptuje WF, a jutro Kurczyk podsunie nam nazwisko kogoś od siebie, bo będzie miał w tym prywatny interes. Nie, oni są od rozliczania prezesa, prezes od rozliczania dyrektora sportowego, a dyrektor sportowy od rozliczania trenera.kroy pisze: ↑5 sie 2025, o 21:52Takie że są inwestorami. Właściciel firmy ma prawo do opinii na temat strategii. Według mnie prezes dostał już drugie ostrzeżenie - pierwsze to Skrobacz/Wos + Niedźwiedź, teraz Szulczek. Myślę że 3 porażka będzie oznaczała zmianę prezesa. I być może o tym było to spotkanie. Seweryn to ważna osoba dla Ruchu i zawsze będzie w historii ale być może będzie czas na zmiany gdy projekt WF nie wypali.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 21:38I z tym się w 100% zgadzam, ale Michałem napisał wyraźnie, że wybór trenera zależy tylko i wyłącznie od tej 4. To ja się pytam jakie kompetencje ma Michałek, Bik i Kurczyk w wybieraniu trenera, i co ma do powiedzenia w tym temacie dyrektor sportowygerhat pisze: ↑5 sie 2025, o 21:31Możliwe że właściciele chcą w końcu się dowiedzieć co się dzieje w klubie. Mają też prawo do własnej wizji, mogą też zmienić prezesa jeżeli ich nie przekona do kolejnego projektu. Możliwości jest wiele ale odbieram to zdecydowanie na plus że właściciele w końcu zainteresowali się w komplecie klubem.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 21:21Też tego nie rozumiem, co Michałek, Bik i Kurczyk mają do jasnej cholery do wyboru trenera? GDZIE JEST DYREKTOR SPORTOWY, czyli osoba bezpośrednio odpowiedzialna za ten dział.
Jedyne wytłumaczenie jakie zdołam zrozumieć to że WF, postawił większe finansowe warunki, ew. wymaga transferów co msui zostać sfinansowane przez owych 3 udziałowców.
Mimo wszystko, dokąd zmierzamy...
Co z tym Ruchem?
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
I tak powinno być, ale wizja i plan na kolejne 2/5/10 lat to nie jest wybór tego a nie innego trenera.kroy pisze: ↑5 sie 2025, o 22:33W przypadku braku porozumienia co do wizji, prezes zarządu rezygnuje.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 22:17Kompletnie się nie zgadzam. Oni nie mają ŻADNYCH kompetencji do wyboru trenera. Oni są od wybierania prezesa i akceptacji bądź odrzucenia jego wizji na klub, nie od wyboru trenera. Nie można sobie na to pozwolić aby jakikolwiek udziałowiec włącznie z miastem wybierał nam trenera. Równie dobrze to moglibyśmy sobie zrobić ankietę na tym forum i na tej podstawie wybierać trenera, bo w sumie czemu nie? W końcu po jakiejś części jesteśmy sponsorami (choć nie właścicielami) tego klubu. Dziś Bik nie zakceptuje WF, a jutro Kurczyk podsunie nam nazwisko kogoś od siebie, bo będzie miał w tym prywatny interes. Nie, oni są od rozliczania prezesa, prezes od rozliczania dyrektora sportowego, a dyrektor sportowy od rozliczania trenera.kroy pisze: ↑5 sie 2025, o 21:52Takie że są inwestorami. Właściciel firmy ma prawo do opinii na temat strategii. Według mnie prezes dostał już drugie ostrzeżenie - pierwsze to Skrobacz/Wos + Niedźwiedź, teraz Szulczek. Myślę że 3 porażka będzie oznaczała zmianę prezesa. I być może o tym było to spotkanie. Seweryn to ważna osoba dla Ruchu i zawsze będzie w historii ale być może będzie czas na zmiany gdy projekt WF nie wypali.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 21:38I z tym się w 100% zgadzam, ale Michałem napisał wyraźnie, że wybór trenera zależy tylko i wyłącznie od tej 4. To ja się pytam jakie kompetencje ma Michałek, Bik i Kurczyk w wybieraniu trenera, i co ma do powiedzenia w tym temacie dyrektor sportowygerhat pisze: ↑5 sie 2025, o 21:31Możliwe że właściciele chcą w końcu się dowiedzieć co się dzieje w klubie. Mają też prawo do własnej wizji, mogą też zmienić prezesa jeżeli ich nie przekona do kolejnego projektu. Możliwości jest wiele ale odbieram to zdecydowanie na plus że właściciele w końcu zainteresowali się w komplecie klubem.GbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 21:21Też tego nie rozumiem, co Michałek, Bik i Kurczyk mają do jasnej cholery do wyboru trenera? GDZIE JEST DYREKTOR SPORTOWY, czyli osoba bezpośrednio odpowiedzialna za ten dział.
Jedyne wytłumaczenie jakie zdołam zrozumieć to że WF, postawił większe finansowe warunki, ew. wymaga transferów co msui zostać sfinansowane przez owych 3 udziałowców.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
-
- Kontakt:
Zdaniem Tadeusza Danisza zatrudnienie 62-latka wcale nie jest pewne .....
https://transfery.info/aktualnosci/zwro ... wac/249841
- Rickenn10
- Kontakt:
Wczoraj już ten temat został wyjaśniony. Trzeba czytaćAxor pisze: ↑6 sie 2025, o 08:25Zdaniem Tadeusza Danisza zatrudnienie 62-latka wcale nie jest pewne .....

-
- Kontakt:
Waldek Waldek jak Cię błaga lud…
Do Chorzowa wróć…
I awans z nami zrób..
Do Chorzowa wróć…
I awans z nami zrób..
- stillimatic82
- Kontakt:
Nie ma się co okłamywać w klubie Ruch Chorzów Dyrektora Sportowego to nie ma od paru lat - jest prowizorka i amatorszczyznaGbatJ1920 pisze: ↑5 sie 2025, o 21:21Też tego nie rozumiem, co Michałek, Bik i Kurczyk mają do jasnej cholery do wyboru trenera? GDZIE JEST DYREKTOR SPORTOWY, czyli osoba bezpośrednio odpowiedzialna za ten dział.

-
- Kontakt:
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nareszcie 
Teraz się w końcu okaże, jaką mamy kadrę

Teraz się w końcu okaże, jaką mamy kadrę
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- KamilPøl
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Waldek King 

1933•1934•1935•1936•1938•1951•1952•1953•1960•1968• 1974•1975•1979•1989
- Rickenn10
- Kontakt:
Zatem powodzenia Waldek! Obyś wszystkim zamknął mordy i przywrócił wiarę w takich smutnych ostatnio kibicach jak ja

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To dobry magiel jak widziszOskar20 pisze: ↑5 sie 2025, o 11:36Żródło prywatne z magla?chropaczow pisze: ↑5 sie 2025, o 11:31FORNALIK19gorek20 pisze: ↑5 sie 2025, o 11:30Po pierwsze to jedna z największych naszych porażek ostatnich lat. Nie wyszło nam z trenerem który pasował tu pod każdym względem. Wybrał 1 ligę zamiast ekstraklasy i niestety poległ. Moim zdaniem Szulczek to świetny trener tylko na ten moment potrzebuje klubu gdzie nikt nie oczekuje zwycięstwa w każdym meczu na ten moment. Co teraz ? Moskal będzie do zwolnienia po awansie więc zostaje Vukovic albo Fornalik
Brać Vuko i się nie zastanawiać![]()

Ostatnio zmieniony 6 sie 2025, o 11:47 przez chropaczow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wybrano najlepszą opcję pod wieloma względami tylko oby tego nie zmarnować. Scypion napisz na pw. kiedy ci pasuje
-
- Kontakt:
Cieszę się z trzech powodów.
1. Frekwencyjnie, marketingowo i sentymentalnie, nie mogło być lepszego kandydata, aby przywrócić w ogółu kibiców wiarę.
2. Znak, że w klubie jest już zdecydowanie zdrowiej niż było ostatnio. Jakby był dalej taki bajzel to by nie wracał.
3. Kończy się etap wiecznego przywoływania Waldka Kinga- teraz się okaże co na prawdę jest obecnie warty.
Powodzenia.
1. Frekwencyjnie, marketingowo i sentymentalnie, nie mogło być lepszego kandydata, aby przywrócić w ogółu kibiców wiarę.
2. Znak, że w klubie jest już zdecydowanie zdrowiej niż było ostatnio. Jakby był dalej taki bajzel to by nie wracał.
3. Kończy się etap wiecznego przywoływania Waldka Kinga- teraz się okaże co na prawdę jest obecnie warty.
Powodzenia.
-
- Kontakt:
Pięknie. Teraz trzeba mu życzyć ogarnięcia tych kopaczy i zaprowadzenia porządku. Potem oczywiście realnej walki o awans i dokończenia tego, co mu sie nie udało w 2012 roku. Powodzenia.