Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
gdyby Bytomska na Swionach była na wykończeniu to byłoby jeszcze luźniej. oczywiscie patrzę z perspektywy osoby która jeździ tylko DTS. zjazdy nie wyglądają aż tak okropnie jak pierwsze dni zamknięcia. ale raczej niech się odezwie ktoś kto do tej pory korzystał tylko z estakady.
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
marek79 pisze: ↑wczoraj, o 19:38Jako, że zdarza mi się przejeżdżać przez Chorzów tak 2-3 razy w tygodniu przeważnie w godzinach szczytu to jestem zaskoczony płynnością przejazdu. Wiadomo, że się przytyka ale o dziwo idzie płynnie. Czyżby kierowcy przemieszczający się przez Chorzów znaleźli alternatywy,?Harpo pisze: ↑wczoraj, o 11:03Stadion to "widzimisię" (tak, trochę złe słowo trochę) samego miasta.kibol-siem-ce pisze: ↑8 lip 2025, o 17:45A co teroz w Chorzowie jest ważniejsze? Nowy stadion czy estakada?
Estakada- przedsięwzięcie w skali województwa. To MUSI być natychmiast zrobione i w tym przypadku pewnie łatwiej będzie pozyskać kasę z zewnątrz.
PS. Wolka...ehh te czasy z lat 90-tych. Ta ulica powinna być konkurencją dla Mariackiej w Kato. Wiem, że będzie ciężko - nie ta klientela, ale... sam chętnie korzystam z Kartelu np. i sporo ludzi ze Śląska tam jeździ. Więcej takich knajp, restauracji, barów, a Chorzów się ożywi. Jest potencjał na bardzo fajne miejsce.
P.S. zaznaczam, że nie obserwuje sytuacji codziennie.
Ziomek z roboty przejeżdża z Bytomia praktycznie dziennie i dojeżdża w różne miejsca w Katowicach i tam się bardziej korkuje niż zawsze, ale generalnie nie ma tragedii. Szkoda że nie ma połączenia Metalowców z Kasprowicza oraz skończonej drogi na Świonach o której pisał kolega wyżej.