Wbrew temu co Ci się wydaje zrobił całkiem sporo.Ozor pisze: ↑8 lip 2025, o 18:34Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?Rickenn10 pisze: ↑8 lip 2025, o 19:30Wbrew temu co Ci się wydaje zrobił całkiem sporo.Ozor pisze: ↑8 lip 2025, o 18:34Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Nie wiesz bo gdybyś wiedział to byś nie dupił fleków.
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.
Wszystkie dane dotyczące budżetu i tego ile udało się zagospodarować i oszczędzić w tak krótkim czasie są dostępne od ręki nie trzeba się specjalnie wysilać...Ozor pisze: ↑8 lip 2025, o 19:55Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?Rickenn10 pisze: ↑8 lip 2025, o 19:30Wbrew temu co Ci się wydaje zrobił całkiem sporo.Ozor pisze: ↑8 lip 2025, o 18:34Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Nie wiesz bo gdybyś wiedział to byś nie dupił fleków.
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.
Cóż to jest innego niż zwykła polityczna gra mająca na celu wywinięcie się z obietnicy wyborczej?
Trochę jednak mozna by porównać. Beger nie startowal z nadania partii tylko Komitetu społecznego. Jest z poza dotychczasowego ukladu w mieście. Tez w pierwszej kadencji nie mial łatwo, popelnial wiele błędów, wiele mu zarzucano ale staral sie rozmawiac z ludźmi a nie obiecywać gruszki na wierzbie.Fakt, że chyba w miarę dobrze mu to szło bo powoli wyciaga Świętochłowice z niebytu bo grozil nam przeciez podzial pomiedzy SH i SL
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], uszy i 48 gości