Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#23506 Post autor: Mirek » 8 lip 2025, o 19:17

A jo mom prośba: niy cytujcie całych poprzednich postów bo za chwila na stronie zmieści sie jedyn a czytać niy bydzie co :P :P :P

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23507 Post autor: Rickenn10 » 8 lip 2025, o 19:30

Ozor pisze:
8 lip 2025, o 18:34
Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Wbrew temu co Ci się wydaje zrobił całkiem sporo.
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Nie wiesz bo gdybyś wiedział to byś nie dupił fleków.
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.

tynbydziedobry
Kontakt:

#23508 Post autor: tynbydziedobry » 8 lip 2025, o 19:37

możecie porównać Begera i Świony. przecież również po Kostempskim miał sprzątania w cholere. dopiero pod koniec pierwszej kadencji coś ruszyło i idzie do przodu.

Owszem, Michałek zapewne ma jeszcze większy burdel do ogarnięcia i jeszcze z dupy pojawiła się estakada ale jedna kadencja to za mało żeby po łysym posprzątać.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23509 Post autor: Ozor » 8 lip 2025, o 19:55

Rickenn10 pisze:
8 lip 2025, o 19:30
Ozor pisze:
Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.
Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?
Cóż to jest innego niż zwykła polityczna gra mająca na celu wywinięcie się z obietnicy wyborczej?

Elmer
Kontakt:

#23510 Post autor: Elmer » 8 lip 2025, o 22:47

Moim zdaniem zbuduje jedną trybunę z nadzieją, że na kolejne znajdzie dofinansowanie. Na nią będą środki z kredytu, które miasto dostanie. Tak miał zrobić oszust kryminalista.

Prezydent nigdzie nie powiedział, że nie będzie. Zastanawiam się skąd teraz u Was aż tak duży pesymizm. Sytuacja miasta, poza problemem z estakadą, nie zmieniła się nie czternastu miesięcy.

Więcej optymizmu
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

tomicher
Kontakt:

#23511 Post autor: tomicher » 8 lip 2025, o 23:09

Nam tutaj nie chodzi o pesymizm czy malkontenctwo.
Ludzie zauważają zmianę narracji a raczej jej brak. To martwi i niepokoi.

Nic nie wiemy. Na co czekamy, ile mamy czekać i czy w ogóle jeszcze mamy czekać, a jedyne info dostajemy w kulisach raz na pół roku.
Obrazek

Dżem
Kontakt:

#23512 Post autor: Dżem » 8 lip 2025, o 23:56

To ja wam powiem na czym podobno obecnie stoimy. Miasto szuka prywatnego inwestora, który wybuduje stadion. Na ile to realny scenariusz, dopowiedzcie sobie sami.

Dla mnie jedyną nadzieją są wybory parlamentarne za dwa lata i przed wyborcze obiecanki. Tylko jak tak dalej pójdzie to jedna z partii nic nie będzie musiała obiecywać bo i tak wygra.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23513 Post autor: Rickenn10 » wczoraj, o 08:14

Ozor pisze:
8 lip 2025, o 19:55
Rickenn10 pisze:
8 lip 2025, o 19:30
Ozor pisze:
Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?
Cóż to jest innego niż zwykła polityczna gra mająca na celu wywinięcie się z obietnicy wyborczej?
Wszystkie dane dotyczące budżetu i tego ile udało się zagospodarować i oszczędzić w tak krótkim czasie są dostępne od ręki nie trzeba się specjalnie wysilać...
Szymon prezydentem jest trochę ponad rok a masz wymagania o wyremontowanie kamienic w analogicznym czasie jak poprzednik, który był na stołku kilkanaście lat.
To skoro oczekujesz analogicznych aktywności na przestrzeni tego czasu to na jakiej podstawie wymagasz tego po roku prezydentury?
Jakie masz dowody na to, że obecnie trwa polityczna gra i Szymon chce się wywinąć z obietnicy? Masz jakieś taśmy na których się do tego przyznaje czy dalej fleki bez pokrycia?
Dajcie mu pracować a komentować będziemy za 3,4 lata.
Stadion w tym mieście najważniejszy jest dla kibiców którzy są mniejszością ( na największych meczach 10k z Chorzowa)
Dla reszty społeczeństwa są inne priorytety i żeby zdobyć zaufanie reszty są konieczne działania w żadnym stopniu nie związane z budową stadionu. :spi:

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23514 Post autor: Ozor » wczoraj, o 10:39

Analogiczny okres to jest po roku zarządzania od wyboru i w dalszej części po kolejnych latach czy kadencjach to chyba jasne .O potrzebach mi mówić nie musisz bo żyje w tym mieście około 22 lat dłużej od ciebie o ile w ogóle tu mieszkasz .Tak czytam i interesuję się tym co jest ważne na co idą pieniądze i oglądam relacje z sesji rady miejskiej w Chorzowie.Jak do tej pory dla przeciętnego mieszkańca nie zmieniło się nic i wystarczy popytać ludzi którzy widzą dalej niż zabawa na festynie. Zadałem konkretne pytania ilu to inwestorów i, przedsiębiorców przez ten rok ściągnął Szymon i jak to ewentualnie wpłynęło na budżet , jak ożywił te ulice Wolności i jak ma zamiar i za co zbudować stadion nawet jak on interesuje tylko wspomniane 10 tys mieszkańców ? kiedy wniosek o kredyt na niego , kiedy projekt? a jesli plany się zmieniły to kiedy informacja że jednak nie będzie budowy?.Zbyt wielu polityków już widziałem by mnie ktoś kupił na puste obietnice patrz wcześniej Kopel czy Kotala i psince mnie interesuje że obecny prezydent wywodzi się z środowiska kibiców Ruchu. Liczą się konkrety.

pko
Kontakt:

#23515 Post autor: pko » wczoraj, o 13:35

{Login ON]

Rickenn 10 a teraz popatrz na to co napisałeś i się zastanów jak to wygląda.
Dla mnie twoje wypowiedzi pokrywają się z każdą opcją urzędującą od lat nawet gorzej bo z zacięciem kibolskim.
Ludzie uwierzyli i dzięki nim Simon jest gdzie jest i gdzie mam nadzieje chciał być.
Simon kojarzony był z budową nowego stadionu i to nie tylko w Chorzowie. Na tym zbudował większość kampanii i jednak należy założyć że to zainteresowani tym tematem przeważyli i dali mu ogromny zastrzyk głosów i zaufania.
Obecne wypowiedzi przypominają mi jego poprzednika a miało być przecież inaczej (przypomnij sobie euforie po wyborach na forum którą zresztą tonowałem, euforię która usprawiedliwiała nawet spadek z ex)
To że prześwietlił wodociągi i podjął działania w temacie, o którym mówiło się od dawna a pismacy dawali znać co jakiś czas plus cięcia w kilku innych miejscach przyniosły oszczędności. No i co, co dalej jak te oszczędności wpłynęły na zwykłego mieszkańca? Przecież zmieniło się tylko saldo per minus.
Nie dziw się więc wyborcom że domagają się wywiązania z obietnic wyborczych, których nie spełnienie tak ochoczo podnoszone było w stosunku do poprzednich władz.
Na dziś nawet to minimum które było zapowiedziane nie zostało spełnione (prócz tego co konieczne) a przyszłościowo zapowiada się jeszcze gorzej wiec frustracja ludzi jest dla mnie zrozumiała a twój styl krzyczącego obrońcy tylko irytuje a nie uspokaja.

{Login OFF]

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23516 Post autor: Rickenn10 » wczoraj, o 15:50

Jeżeli Szymon zrówna z ziemią C6 to i tak zrobi więcej niż Kopel i Kotala razem wzięci.
Bo oni tego trupa pudrowali a Szymon go chociaż uśmierci ;)

Pogadamy za 3,4 lata :)

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23517 Post autor: heli » wczoraj, o 15:52

być może po prostu większość przebywa w swoich środowiskach zamkniętych. Więc jak głównie dyskutujesz z ludźmi, którzy utracili dojenie koryta ( a z tego co widać to najbardziej to widać po ludziach związanych z PO i RAŚ czy Ślonzoki Razem) to może ciągle trafiasz że ludzie narzekają, jak jesteś z drugiej strony to pewnie chwalą.
Na pewno wiele spraw poszło do przodu pytanie czy z taką szybkością jaką ktoś oczekiwał (nie tylko o stadionie mowa) Natomiast nie widzę jakiegoś dobitnego odwrotu od ugrupowania Michałka nawet bym powiedział, że jego ludzie są coraz lepiej rozpoznawalni w mieście dla przeciętnego mieszkańca. Co dobitnie pokazywał ostatni cyrk bo tak go można nazwać z wyborami do spółdzielni
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Elmer
Kontakt:

#23518 Post autor: Elmer » wczoraj, o 17:04

Ludzie ufają Michałkowi. Nie jest z politycznego nadania. Ma szczere intencje, swoje wady ma, jak każdy, ale także cel, który będzie realizował. Mam kontakt z osobami, którym urwało się koryto. Cóż. Nie jest mi ich żal. Wystarczyło zbudować.

Mówicie 10 tysięcy. Prezydenta w wyborach poparło dużo więcej, nie 10! tysięcy. A wiedzieli, co chce zrobić.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

19gorek20
Kontakt:

#23519 Post autor: 19gorek20 » wczoraj, o 18:32

Mieszkańców obchodzi czy jest chodnik czysty i droga wyremontowana a nie efekt zadłużenia jak na ten moment gołym okiem nie zmieniło się nic przez ten ponad rok więc szału nie ma. Porównywax do Begera też nie ma co bo on sama kalina zamyka nam usta

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23520 Post autor: west72 » wczoraj, o 21:52

19gorek20 pisze:
wczoraj, o 18:32
Mieszkańców obchodzi czy jest chodnik czysty i droga wyremontowana a nie efekt zadłużenia jak na ten moment gołym okiem nie zmieniło się nic przez ten ponad rok więc szału nie ma. Porównywax do Begera też nie ma co bo on sama kalina zamyka nam usta
Trochę jednak mozna by porównać. Beger nie startowal z nadania partii tylko Komitetu społecznego. Jest z poza dotychczasowego ukladu w mieście. Tez w pierwszej kadencji nie mial łatwo, popelnial wiele błędów, wiele mu zarzucano ale staral sie rozmawiac z ludźmi a nie obiecywać gruszki na wierzbie.Fakt, że chyba w miarę dobrze mu to szło bo powoli wyciaga Świętochłowice z niebytu bo grozil nam przeciez podzial pomiedzy SH i SL🤪. Na chwilę obecna ma sie czym pochwalić bo stoi Hala, pieknieje teren wokol Kaliny, na Skałkę wrócił warkot motocykli żuzlowych, sa realne szanse na reaktywację drużyny ligowej.Na samej Skalce tez wiele pozytywnych zmian. Nowe boiska, lodiwisko, kryty kort, Balon. Jest wiele sukcesów ale ma tez wiele problemów. Remont dróg, wielkie problemy szpitala w Piaśnikach, niewiele terenow na inwwstycje i pozyskiwanike nowych miejsc pracy i nowych inwestorów w mieście. Przypominam Świętochłowice maja tylko 13,3 km². Tu nie ma wielu mozliwosci rozwoju bo nie ma gdzie budować nowych zakładów nawet gdyby byli chetni.
Sytuacja Chorzowa jest zdecydowanie lepsza w tym temacie. Dajcie Simonowi czas sie wykazać. Na razie ma chyba wiele pozarow do gaszenia w mieście, więc nie oczekujmy, że z buta wszedl do urzędu i postawil na sesji RM makietę stadionu i gotowy projekt. Jest do budowy stadionu powolana specjalna spółka wiec moze tam nalezalo by zapytac czy cos nowego sie dzieje w temacie.

Jest jednak jedna zasadnicza roznica pomiedzy Begerem a Michałkiem. Mimo, ze obaj wyparli ze stołków politykow PO to jednak wnioskowali o pieniądze do innych rządów. Kto mial łatwiej... chyba nie muszę pisać.Tym bardziej ze obaj pokonani stali sie w pewnym okresie czasu Dawidem K. i Andrzejem K.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ