Ruch Chorzów - Górnik Łęczna, sobota, 19:35, 31.08.2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Górnik Łęczna, sobota, 19:35, 31.08.2024

#151 Post autor: scaneRboy » 2 wrz 2024, o 07:33

arcio pisze:
1 wrz 2024, o 12:14
gerhat pisze:
1 wrz 2024, o 01:28
Tak tu tylko wejda i powiem że szrot sprowadzony przez Foszmańczyka wygrał nam ten mecz.
I już wychodzę. Dobranoc
Dalej sądzisz ze zmiana trenera na tym etapie była niepotrzebna czy jednak potrafisz się przyznać że nie zawsze masz rację?
Macie tendencje do popadanie ze skrajności w skrajność.
Nie znałem wcześniej bliżej trenera Szulczka, dlatego dość uważnie wysłuchałem jego wypowiedzi po przyjściu do Ruchu. Mam kilka spostrzeżeń, ale tutaj napiszę o dwóch sprawach. W pierwszej wypowiedzi, gdy witał się z kibicami mówił dość ostrożnie, że trzeba zahamować negatywne procesy w drużynie, zbadać, zobaczyć, popracować, żeby w przyszłości osiągać wielkie rzeczy... W wypowiedzi przed meczem z Łęczną, trener jest już uśmiechnięty, znacznie bardziej pewny siebie i już nie mówi o procesach tylko wali wprost, że gramy o zwycięstwo! Co to oznacza? Ano nic innego, że drużyna mimo niepowodzeń jest w dobrym stanie (czyli po prostu mocna). Trener Niedźwiedź w Ruchu jest już historią, ale to nie jest tak że zostawił po sobie syf i zgliszcza - wprost przeciwnie!
Podobnie na konferencji po meczu trener Szulczek powiedział, że gdy zaczynało brakować sił drużyna grała po prostu to, co potrafi najlepiej - czyli mecz jest rozstrzygnięty, a my nie angażując sił gramy bardzo bezpiecznie dla nas. To też jest pewnego rodzaju mocna baza, na której można iść dalej.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

arcio
Kontakt:

#152 Post autor: arcio » 2 wrz 2024, o 08:54

scaneRboy pisze:
2 wrz 2024, o 07:33
arcio pisze:
1 wrz 2024, o 12:14
gerhat pisze:
1 wrz 2024, o 01:28
Tak tu tylko wejda i powiem że szrot sprowadzony przez Foszmańczyka wygrał nam ten mecz.
I już wychodzę. Dobranoc
Dalej sądzisz ze zmiana trenera na tym etapie była niepotrzebna czy jednak potrafisz się przyznać że nie zawsze masz rację?
Macie tendencje do popadanie ze skrajności w skrajność.
Nie znałem wcześniej bliżej trenera Szulczka, dlatego dość uważnie wysłuchałem jego wypowiedzi po przyjściu do Ruchu. Mam kilka spostrzeżeń, ale tutaj napiszę o dwóch sprawach. W pierwszej wypowiedzi, gdy witał się z kibicami mówił dość ostrożnie, że trzeba zahamować negatywne procesy w drużynie, zbadać, zobaczyć, popracować, żeby w przyszłości osiągać wielkie rzeczy... W wypowiedzi przed meczem z Łęczną, trener jest już uśmiechnięty, znacznie bardziej pewny siebie i już nie mówi o procesach tylko wali wprost, że gramy o zwycięstwo! Co to oznacza? Ano nic innego, że drużyna mimo niepowodzeń jest w dobrym stanie (czyli po prostu mocna). Trener Niedźwiedź w Ruchu jest już historią, ale to nie jest tak że zostawił po sobie syf i zgliszcza - wprost przeciwnie!
Podobnie na konferencji po meczu trener Szulczek powiedział, że gdy zaczynało brakować sił drużyna grała po prostu to, co potrafi najlepiej - czyli mecz jest rozstrzygnięty, a my nie angażując sił gramy bardzo bezpiecznie dla nas. To też jest pewnego rodzaju mocna baza, na której można iść dalej.
Nie wiem o co ci chodzi z tą skrajnością... Ja mialem i mam swoje zdanie - ten zespół jest ok, tylko na awans potrzebuje kilku jeszcze wzmocnień i trenera który to poustawia. Jak widać można już coś wykrzesać po 3 jednostkach a to znaczy że można mieć nadzieję. Niektórzy jednak wolą trwać przy swoich teoriach wyśmiewając innych, a jak się okazuje nie ma ludzi nieomylnych...
nigdy nie jest za późno

GbatJ1920
Kontakt:

#153 Post autor: GbatJ1920 » 2 wrz 2024, o 09:01

Oczywiście, że ten zespół ma spory potencjał na awans. Jeśli Soma złapie formę, Kozak wskoczy do składu i Starzyński doda jakości to możemy spokojnie myśleć o top 6.

Niedźwiedź kurczowo trzymał się jednego założenia i jednej taktyki do której nie miał odpowiednich piłkarzy.

scaneRboy
Kontakt:

#154 Post autor: scaneRboy » 2 wrz 2024, o 09:25

arcio pisze:
2 wrz 2024, o 08:54

Nie wiem o co ci chodzi z tą skrajnością...
Może nie konkretnie do Ciebie, ale pojawiła się seria komentarzy nagle negująca wszystko, co do tej pory zostało zrobione, także nie bierz tego za bardzo do siebie.

GbatJ1920 pisze:
2 wrz 2024, o 09:01

Niedźwiedź kurczowo trzymał się jednego założenia i jednej taktyki (...)
którą każdy trener w Polsce posiadający telewizor zna jak własną kieszeń
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

mateo 1920
Kontakt:

#155 Post autor: mateo 1920 » 3 wrz 2024, o 11:31

moze nie w temacie : ale gdzie podziały się fajne flagi, z przed kilku lat a nie są wieszane ? :-)

"Wielkie Hajduki"
"Kolor niebieski jest w barwach powszedni "Ruch "

ODPOWIEDZ