Z całym szacunkiem, skoro królewski to milenijna pipa to jak nazwałbyś siebie?JEDI_V pisze: ↑15 maja 2024, o 15:18A czego oczekiwac o milenilnej pipynrsl-halemba pisze: ↑15 maja 2024, o 15:01Już powoli sytaucja sie u nich pogarsza, ostatnio musieli prosić o 1.5mln socios bo nie było na pensje..
Dopóki ten cały Jarosław będzie nimi rządzić to nie opuszczą tej ligi, on nadal nie rozumie że z tej ligi nie wydostanie się technicznymi Hiszpanami..
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Niy kozdy nadaje sie na kosmonauty i skonczcie im juz rowy lizac, bo jak przyjdzie co do czego to zostanymy sami, mozes liczyc to licz na siebie, ku*** nastepni wrazliwi
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie
-
- Kontakt:
Niech ktoś Stokłosie przekażę że do nas już dotarło, że on sam nie odpowiadał za transfery. Bo od pół roku to podkreśla na każdym roku.pedro-sbl pisze: ↑14 maja 2024, o 14:41Spoko wywiad
https://dziennikzachodni.pl/wiceprezes- ... 2-18530809
A tu proponuję dać wszystkim z miesiąc na wstrzymanie Bo się nakrecacie a potem jak zwykle przyjdzie zderzenie z rzeczywistością. Jestem przekonany że żadnego zagranicznego piłkarza z obecnej kadry w przyszłym sezonie nie zobaczymy, no może oby Sedlaka.
I nie róbmy znów sztucznej presji na zarządzie, tym razem pod tytułem "utrzymanie kadry". Bo niestety oni są dość mocno podatni na presję kibiców i się skończy np. Jakimiś chorymi umowami dla np. Kozaka czy Dadoka, gdzie za mniejsze pieniądze może by się udało dokoptowac kogoś na takim poziomie badz lepszym. Niech mają otwarte głowy przy kompletacji kadry na za rok i tyle
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja wiem że pewnie dużo osób się ze mną nie zgodzi ale ja bym widział u nas powrót Mokrzyckiego - taki piłkarz wydaje mi się bardzo dobrze pracowałby ze Starzyńskim, do tego dobrze wykonuje karne i SFG.
- Rickenn10
- Kontakt:
Na jakiej podstawie twierdzisz że Kozak dostanie jakaś chora umowę ? Jakiś aneks do kontraktu ma dostać który podpisał czy co? Podpisał kontrakt na konkretnych warunkach i ten obowiązuje do końca czerwca przyszłego roku.
Dadoka raczej pożegnamy. Nie wniósł tyle ile mogło się wydawać.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kozak rezygnowal z kasy w Łecznej, zeby przejsc do Ekstraklasy.Rickenn10 pisze: ↑15 maja 2024, o 21:29Na jakiej podstawie twierdzisz że Kozak dostanie jakaś chora umowę ? Jakiś aneks do kontraktu ma dostać który podpisał czy co? Podpisał kontrakt na konkretnych warunkach i ten obowiązuje do końca czerwca przyszłego roku.
aneks o mozliwosci rozwiazania wydawalby sie bardzo logiczny.
kroy - tez myslalem o Mokrym, ale raczej jakbysmy sie utrzymali. w obecnej sytuacji nie widze, jaki on by mial interes w powrocie do nas.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może po prostu argumentem byłoby funkcjonowanie w zdrowszym klubie, z lepszymi kibicami i podobna kasa. Choć rzeczywiście to są takie argumenty z gatunku życzeniowychjajo pisze: ↑15 maja 2024, o 21:56Kozak rezygnowal z kasy w Łecznej, zeby przejsc do Ekstraklasy.Rickenn10 pisze: ↑15 maja 2024, o 21:29Na jakiej podstawie twierdzisz że Kozak dostanie jakaś chora umowę ? Jakiś aneks do kontraktu ma dostać który podpisał czy co? Podpisał kontrakt na konkretnych warunkach i ten obowiązuje do końca czerwca przyszłego roku.
aneks o mozliwosci rozwiazania wydawalby sie bardzo logiczny.
kroy - tez myslalem o Mokrym, ale raczej jakbysmy sie utrzymali. w obecnej sytuacji nie widze, jaki on by mial interes w powrocie do nas.
-
- Kontakt:
Skoncz juz te korpo pi***olenie, jo niy z tych rocznikow co menago ku*** rano kawa parza
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja tam nie jestem specjalistą od kontraktów ale raczej zarobki są powiązane z klasą rozgrywkową - jeżeli jest spadek to wynagrodzenie Kozaka czy każdego innego zawodnika będzie zmienione - nawet jeżeli to nie jest zapisane wprost to można i powinno się to renegocjować
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
stad tez pewnie nie beda chcieli zmienic klasy rozgrywkowejgerhat pisze: ↑15 maja 2024, o 22:04Ja tam nie jestem specjalistą od kontraktów ale raczej zarobki są powiązane z klasą rozgrywkową - jeżeli jest spadek to wynagrodzenie Kozaka czy każdego innego zawodnika będzie zmienione - nawet jeżeli to nie jest zapisane wprost to można i powinno się to renegocjować
a powazniej, to najwiecej placic musi Nieciecza za gre w polu, przy LZSoewj atmosferze. Więcej musi grać tez Łęczna czy Mielec nie bedace duzym osrodkiem miejskim.
im dajesz pracownikowi mniej atrakcyjne warunki pracy, to musisz wiecej placic.
1Liga jest mniej atrakcyjna niz Ekstraklasa.
naszym plusem jest to, ze zawodnicy moga zakladac, ze otoczke beda mieli nadal ekstraklasowa.
to raczej jest tak, ze po prostu pilkarz z umiejetnosciami ekstraklasowymi* jest drozszy od tego z umiejetnosciami 1ligowymi. pytanie, czy chcemy tych z umiejetnosciami przewyzszajacymi lige. no i czy nas stac.
*oczywiscie dyskusyjne jest, czy poszczgolni zawodnicy te umiejetnosci ekstraklasowe maja.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2024, o 23:05 przez jajo, łącznie zmieniany 1 raz.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A nie jest tak, że klub może po spadku obniżyć kontrakt, zawodnik może się nie zgodzić i rozwiązują kontrakt?
-
Klub może obnizyć kontrakt zawodnikowi po spadku. Jeśli zawodnik ma ważny kontrakt to siedzi dalej. Chyba ze ma klauzule rozwiaząnia po spadku.
-
- Kontakt:
Dodatkowo przychodzac do nos, pilkarze bydom zakladac mozliwosc awansu do ekstraklasy a co za tym idzie wyzszych zarobkow. Tak po prowdzie to zdowo mi sie, ze w 1 lidze niy bydzie duzo ekip, kiere bydom miec wiynksze mozliwosci placowe uod nos.jajo pisze: ↑15 maja 2024, o 22:59stad tez pewnie nie beda chcieli zmienic klasy rozgrywkowejgerhat pisze: ↑15 maja 2024, o 22:04Ja tam nie jestem specjalistą od kontraktów ale raczej zarobki są powiązane z klasą rozgrywkową - jeżeli jest spadek to wynagrodzenie Kozaka czy każdego innego zawodnika będzie zmienione - nawet jeżeli to nie jest zapisane wprost to można i powinno się to renegocjować
a powazniej, to najwiecej placic musi Nieciecza za gre w polu, przy LZSoewj atmosferze. Więcej musi grać tez Łęczna czy Mielec nie bedace duzym osrodkiem miejskim.
im dajesz pracownikowi mniej atrakcyjne warunki pracy, to musisz wiecej placic.
1Liga jest mniej atrakcyjna niz Ekstraklasa.
naszym plusem jest to, ze zawodnicy moga zakladac, ze otoczke beda mieli nadal ekstraklasowa.
to raczej jest tak, ze po prostu pilkarz z umiejetnosciami ekstraklasowymi* jest drozszy od tego z umiejetnosciami 1ligowymi. pytanie, czy chcemy tych z umiejetnosciami przewyzszajacymi lige. no i czy nas stac.
*oczywiscie dyskusyjne jest, czy poszczgolni zawodnicy te umiejetnosci ekstraklasowe maja.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jest tylko taki przepis
https://prawopilkarskie.pl/rozwiazanie- ... straklasy/
z drugiej strony jeden z zagranicznych piłkarzy, którego tak chciano się pozbyć oddał sprawę do uefa uznając ten przepis tak skonstruowany za nie właściwy i stanęła po stronie piłkarza (chyba, że klub miał do niego zaległości i stąd taka decyzja) . co później jakiś Polak starał się wykorzystywać , że w Pl w takim razie są nie równe przepisy dla obcokrajowców i Polaków. Nawet się pisało, że może w tej kwestii się coś zmieni i że dla klubów w takich wypadkach zdecydowanie bezpieczniej jest właśnie stosować w kontraktach klauzule o przedłużeniu lub klauzule o obniżce lub rozwiązaniu w momencie spadku niż powoływać się później na ten ogólny przepis polskiej ligi.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke